Hlavní obsah

Brno - Jablonec 1:4Ligový nováček z Brna utrpěl vysokou prohru s Jabloncem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Eliáš 0 : 1
56. Vaněk 0 : 2
69. Fall 1 : 2
81. Lafata (penalta) 1 : 3
84. Čížek 1 : 4
Záznam online reportáže

Brno

Fotbalisté ligového nováčka Zbrojovky Brno prohráli ve 4. kole první ligy na svém hřišti s Jabloncem 1:4 a utrpěli první prohru v sezoně. Brňané v duelu o čelo tabulky doplatili na chyby v obraně, naopak Jablonec ukázal svou útočnou sílu, kterou zužitkovali Eliáš, Vaněk, Lafata a Čížek, za domácí snižoval Fall. Brno už v pěti ligových zápasech nezískalo s Jabloncem ani bod.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost jabloneckých hráčů z druhé branky v síti Ostravy, kterou vstřelil v 88. minutě David Lafata (druhý zprava).

Článek

Brňané sice vsadili na útočné pojetí. Jejich snaha ale končila většinou na nepřesnostech ve středu hřiště a dobře zformované obraně soupeře. Hosté se zpočátku do útočení příliš nehrnuli, nechávali tvořit soupeře. Ten se ale zmohl pouze na jedinou vážnější akci, když Zavadilův trestný kop těsně minul branku.

Po dvaceti minutách začali hosté prokazovat svou útočnou sílu. Nejdříve Vaněk a po něm Kopic ve vyložených šancích netrefili přesně míč. Ve 33. minutě po rohovém kopu brněnský brankář Doležal sice ještě vyrazil Novákovu přízemní střelu, ale míč se odrazil k obránci Eliášovi, který obloukem trefil tyčku a od ní se míč odrazil tak, že už jej Doležal vyrazil až za čarou.

Po inkasované brance Brňané znervózněli, dopláceli na kombinační nepřesnosti. Naopak Jablonec ještě mohl před přestávkou svůj náskok zvýšit, Lafatova hlavička ale mířila nad branku.

Trenér Zbrojovky Čuhel posílil poločasovým střídáním útočníka Falla za středopolaře Šoljiče domácí ofenzívu. Do tlaku se ale jeho svěřenci nedostali, naopak hosté po jednom z bleskových protiútoků do otevřené obrany vstřelili v 56. minutě druhou branku. Piták přenesl míč z pravé strany na Vaňka, který přesnou střelou z voleje přidal druhý gól.

Brňané nerezignovali, navzdory dvoubrankovému manku vsadili na ofenzivní kartu. Snahu korunovali kontaktní brankou po hlavičce Falla, když ještě předtím vytáhl zázračně hlavičku Halašky brankář Valeš.

Na touhu po vyrovnání ale Brňané v závěru doplatili. Po faulu Kaufmana na Vaňka proměnil v 81. minutě jablonecký kanonýr Lafata pokutový kop. O tři minuty později se centr z hloubi pole dostal ke zcela volnému Čížkovi, který bez problémů lobem přes brankáře Doležala pojistil vítězství Jablonce.

4. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Baumit Jablonec 1:4 (0:1)
Branky: 70. Fall - 33. Eliáš, 56. Vaněk, 81. Lafata z pen., 84. Čížek. Rozhodčí: Ardeleánu - Blažej, Dobrovolný. ŽK: Švancara (Brno). Diváci: 6572.
Brno: Doležal - Pašek, Kaufman, Pernica, Husár (84. Nekuda) - P. Mezlík, Zavadil, Šoljič (46. Fall), Lutonský (61. Jurdík) - Halaška, Švancara. Trenér: Čuhel.
Jablonec: Valeš - Eliáš, Beneš, Novák, Jablonský (80. Štochl) - Kopic, Loučka, Vaněk, Piták (72. Čížek), Zoubele (62. Třešňák) - Lafata. Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: