Hlavní obsah

Brněnskou euforii utnul Jablonec, Zbrojovka poprvé padla

Čestmír FolkSport.czPrávo

Fotbalisté Brna utrpěli po návratu mezi elitu první šrám. Obrovskou euforii, která v jihomoravské metropoli po výtečném vstupu do soutěže zavládla, utnul ve 4. kole Gambrinus ligy Jablonec. Premiérovou porážku Zbrojovky 1:4 vidělo na královopolském stadiónu 6572 diváků, což je nejvíc od duelu se Spartou v září 2009.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Brna Petr Čuhel v akci

Článek

„Jsme z nezdaru smutní, ale musím přiznat, že Jablonec zvítězil zaslouženě," netajil po utkání brněnský záložník Pavel Zavadil, jemuž jubilejní stý ligový duel pořádně zhořkl. „Vzpamatovali jsme se až za stavu 0:2. Kontaktním gólem jsme se vrátili do zápasu a na chvíli jsme hosty zmáčkli. Jenže pak přišla bohužel penalta proti nám, třetí branka Jablonce byla rozhodující. Střetnutí jsme ale ani pak nezabalili, snad aspoň to fanoušci ocení," doufal Zavadil.

Trenér Zbrojovky Petr Čuhel ocenil vynikající kulisu. „Naši příznivci byli skvělí, avšak my jsme bohužel utkání nezvládli takticky. Vstoupili jsme do něj slušně, ale pak přišlo nepochopitelných patnáct minut, během nichž jsme soupeři darovali na hřišti až příliš mnoho prostoru. Zbytečně jsme před protihráči ustupovali a Jablonečtí našich chyb využili," štvalo Čuhela.

Proti Slavii chce Brno znovu bodovat

I on litoval zbytečného pokutového kopu v době, kdy se zdálo, že by mohl jeho tým srovnat gólově krok. „Už se bohužel stalo a my musíme teď hledět dopředu. Ve čtvrtek na Slavii se musíme zase herně zvednout a bodovat," předsevzal si brněnský kouč.

Jablonečtí odjížděli na sever Čech spokojeni. „Výsledkově to vypadá zcela jasně, ale Brno si asi tak krutou porážku nezasloužilo," mínil brankář Roman Valeš. „Zbrojovce vyšel vstup do sezóny, měli jsme tudíž před ní respekt. Avšak věřili jsme si, že můžeme na jejím hřišti uspět. Povedlo se. Poté, co snížila na 1:2, jsem se sice začal trochu strachovat o výsledek, ale naštěstí jsme v závěru přidali další dva góly. S deseti body na kontě a druhým místem jsme samozřejmě spokojeni, avšak plichta v Hradci, kde jsme ztratili dvoubrankový náskok, přece jen trochu mrzí," svěřil se Valeš.

Jablonecký trenér Václav Kotal netajil s výkonem svého mužstva spokojenost. „Věděli jsme, že nás před zaplněným hledištěm čeká dost hektický duel. Nadšení Brňanů jsme ovšem eliminovali velmi dobrou kombinační hrou, která nám vynesla slibný náskok. Nedisciplinovaností při standardce domácích jsme sice povolili skórovat i Zbrojovce, ale naštěstí jsme se pak trefili ještě dvakrát a vedení si pohlídali. Scénář z Hradce Králové, kde jsme dovolili soupeři srovnat, se naštěstí neopakoval," oddechl si Kotal.

Reklama

Související témata: