Hlavní obsah

Šilhavý počítal minusy: Blažek měl autonehodu, Kušnír zkolaboval

Až doslova v poslední možné chvíli zachránili fotbalisté Liberce bod v zápase s Jihlavou. Mistr dlouho tápal, nevěděl si rady s houževnatým nováčkem. „Byli jsme krůček od prohry. Remízu musím brát jako vyústění velkého úsilí v závěru. A je to i povzbuzení do dalších bojů,“ oddechl si trenér Jaroslav Šilhavý.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaroslav Šilhavý, kouč fotbalistů Liberce

Článek

Přetrvávající absence Rabušice, Štajnera, ale i Bosančice se dala očekávat. Ale proč nebyl v nominaci ani ofenzivní záložník Jan Blažek? Zrovna v utkání, kdy jste doma určitě chtěli být aktivní...

Honza Blažek měl autonehodu. Má natažené krční svaly a dostal na krk sádrový krunýř. Bude scházet asi týden.

Co vás vedlo k brzkému střídání Jevgena Morozenka a Ondřeje Kušníra?

Morozenkova hra se nám moc nezdála. Proto jsme přistoupili k jeho stažení ze hřiště ještě před přestávkou. Příliš nezvládal vedro. A Kušnír ze sluníčka dokonce zkolaboval a museli jsme ho o poločase vyměnit.

Čekali jste, že se budete s Jihlavou trápit?

V předcházejících zápasech jsme viděli, že to není vyplašený nováček. Hraje sympatický fotbal, dobře brání a přechází rychle do protiútoku. Gól jsme jí ale nabídli taktickou chybou a vlastní nekoncentrovaností, jaké se nedopustí ani hráči v nižších soutěžích. Byli jsme za to potrestáni a soupeř si začal víc věřit. Až po přestávce jsme zariskovali změnami v sestavě.

A dočkali jste se vyrovnání...

Za tu víru, že pořád máme naději na bod, musím hráče pochválit. Vydřeli jsme remízu ve čtvrté minutě nastaveného času. Dali jsme gól a rozhodčí zápas ukončil. Byť jsme doma poprvé na podzim ztratili body, beru ten finiš se šťastným koncem jako povzbuzení.

Takže před čtvrtečním zápasem s Dněpropetrovskem v play-off o Evropskou ligu se máte z čeho odrazit?

Hlavně doufám, že atmosféra v kabině bude během tří dnů přípravy lepší, než kdybychom v lize doma prohráli. A snad se zvedne i atmosféra na stadiónu, když nám půjde o setrvání v evropských pohárech. Dál chci věřit, že by k dispozici už mohl být Bosančič.

Reklama

Související témata: