Hlavní obsah

Že vedu tabulku střelců? Zase tak super to není, když nevyhráváme, tvrdí kanonýr Šural

Josef PešoutSport.czPrávo

Dvacet vteřin před koncem čtyřminutového nastavení druhé půle zajistil Josef Šural vyrovnávacím gólem fotbalistům Liberce bod za remízu 1:1 s Jihlavou! Je jediným střelcem Slovanu v dosavadních domácích ligových zápasech, když navázal na svůj hattrick z 2. kola proti Dukle. A jelikož se mezitím trefil i do sítě Kluže v předkole Ligy mistrů, má na svém kontě už pět gólů v soutěžních duelech. V lize pak vede tabulku střelců.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Čtyři góly už nasázel Josef Šural v probíhajícím ročníku Gambrinus ligy.

Článek

„Ale proti Jihlavě to vypadalo, že tu kýženou branku nedáme. Přišla až v poslední možné chvíli," připomněl Šural obtížnost bitvy s nováčkem. „Ke konci jsme hráli jednoduše, kopali jsme míče na Honzu Nezmara. Vyhrál hlavičkový souboj, následovala nějaká tlačenice před gólmanem a já jsem jen dorážel do prázdné. Cpal jsem míč nahoru, protože jsem viděl, že někdo přede mnou šel do skluzu a nechtěl jsem ho trefit do nohy," líčil pohotový střelec.

„Pořád jsme ale doufali, že vyrovnáme. I když síly docházely, nějak jsme tam míč dotlačili. Předtím jsme byli málo důrazní," zamýšlel se Šural.

Proč se Liberci dlouho nedařilo? „Jihlava solidně bránila a povedl se jí jeden brejk. Přitom jsme se připravovali na to, že dobře řeší protiútoky, a přesto jsme inkasovali. Tenhle moment hrál soupeři do karet. Po takovém průběhu můžeme být rádi, že jsme neprohráli,"oddechl si mladý útočník.

Svoji střeleckou bilanci nepřeceňuje. „Zase tak super to není, když nevyhráváme. Teď se musíme připravit na souboj s Dněpropetrovskem o Evropskou ligu," pravil ještě Šural.

Hanuš dobře zastoupil Blažka

Počtvrté v řadě fotbalisté Jihlavy v lize remizovali. Přitom od vítězství na půdě libereckého mistra je dělil pověstný krůček. Velkou zásluhu na tom, že nováček dlouho držel příznivý stav, měl brankář Jan Hanuš. Spolehlivě totiž zastoupil zraněnou gólmanskou jedničku Jaromíra Blažka.

Hanuš debutoval mezi jihlavskými tyčemi, když ještě na jaře působil jen v druholigové Vlašimi. „V Liberci jsme chtěli poctivě bránit. A paradoxně nám možná uškodil vstřelený vedoucí gól. Postupně jsme zalezli, domácí nás přehrávali, ale je hrozná škoda, že jsme nevydřeli tři body. Měli jsme zápas dohrát chytřeji, ale to se mi lehce říká, když kluci v obraně toho měli i vinou vedra plné zuby," rozebíral gólman.

Nominace do ostrého zápasu ho nezaskočila. „Naposledy jsem chytal v lize někdy před rokem za pražskou Slavii. Byla to dlouhá pauza, ale věřil jsem, že bych mohl dostat novou šanci v Jihlavě.  Připravoval jsem se celý týden. Jarda Blažek to v pátek zkusil, ale nešlo to. Jsem rád za důvěru od trenéra. Ale vím, že jeden zápas nic neznamená. Chtěl bych proto chytat dál, když to půjde," poznamenal Hanuš.

Jihlava je zatím remízovým králem. „Doufám, že nějaká výhra v lize přece jen přijde. Přál bych si, abychom tu sérii nerozhodných výsledků přerušili vítězstvím už v pátek proti Olomouci, kterou vede exjihlavský kouč pan Pivarník," usmál se gólman.

„Obavy z toho, jak Hanuš obstojí v Liberci při svojí premiéře, jsem neměl. Vidím ho každý den při tréninku a zvládl i řadu přípravných zápasů. Pozitivně mi zamotal hlavu před dalším utkáním a těší mě, že máme pro ligu dva kvalitní brankáře," uvedl trenér František Komňacký na brankářské téma.

Reklama

Související témata: