Hlavní obsah

Další škaredá zpráva pro Bílka. Plzeňský Kolář má po skluzu Greguše naštípnutou lýtkovou kost

Škaredá zpráva. Pro trenéra plzeňské Viktorie Pavla Vrbu, pro kouče fotbalové reprezentace Michala Bílka zrovna tak. Daniel Kolář má po skluzu ostravského Greguše v nedělním ligovém duelu na Bazalech naštípnutou lýtkovou kost a na hřiště se vrátí nejdříve v polovině října. Chybět bude nejen Plzni v boji o Evropskou ligu s Lokerenem, ale i národnímu týmu v zářijové kvalifikaci o postup na mistrovství světa v Dánsku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Po kapitánovi reprezentace Rosickém (vpravo) vypadl z národního týmu i plzeňský Kolář.

Článek

Naděje to byla klamná. Plzeňští trenéři a lékaři se bezprostředně po výhře v Ostravě utěšovali, že by Kolář mohl mít po skluzu Greguše pouze nakopnutý lýtkový sval. Rentgenové vyšetření v plzeňské Fakultní nemocnici však odhalilo naštípnutou lýtkovou kost. Zranění plzeňskému reprezentantovi způsobil skluz Greguše, jenž byl po faulu vyloučen.

„Kolář má naštípnutou lýtkovou kost, nohu bude mít minimálně čtyři následující týdny v sádře. I s rehabilitací bude Viktorii chybět pravděpodobně do poloviny října," potvrdil tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

Nepříjemná informace zaskočila pochopitelně i plzeňského kouče Pavla Vrbu. „Dan patří ke stabilním hráčům naší sestavy, své si odehrál také v reprezentaci – jeho absence bude samozřejmě citelná," přiznával, ale hned dodával: „I v utkání proti Ostravě jsme však ukázali, že máme v kádru dostatek kvalitních fotbalistů, kteří mohou kdykoliv do sestavy naskočit. Věřím, že v následujících týdnech se nám společně podaří Dana nahradit a navázat na výsledek z Baníku i předchozí povedené výkony v předkolech evropských pohárů."

Ještě víc byl pochopitelně zaskočen reprezentační kouč Michal Bílek, jemuž se před cestou ke kvalifikaci do Kodaně  rozpadá národní tým doslova pod rukama. Nemůže počítat s kapitánem Rosickým a útočníkem Necidem, v přípravě na Ukrajině se zranil Pilař a z kádru na půl roku vypadl, mladoboleslavský Chramosta je rovněž zraněný, Krejčí ve Spartě také nehraje. A teď přišel ještě o Koláře...

„Moc mě mrzí, že nebudu moct klukům pomoci v kvalifikaci Evropské ligy proti Lokerenu, nicméně pevně věřím, že dvojzápas s Belgičany zvládnou," posmutněle pronášel Kolář, kdysž se dozvěděl diagnózu lékařů. „Cítil jsem se v posledních zápasech velmi dobře, forma šla nahoru. Teď se soustředím hlavně na kvalitní rehabilitaci, abych se vrátil se na hřiště v co nejkratším čase," dodával.

Reklama

Související témata: