Hlavní obsah

Slavia - Brno 5:0Slavia uštědřila Brnu krutý výprask a poprvé poznala, jak chutná ligová výhra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Škoda 1 : 0
19. Kisel 2 : 0
69. Zmrhal 3 : 0
89. Latka 4 : 0
93. Kisel 5 : 0
Záznam online reportáže

Praha

I Slavia už konečně poznala, jak chutná ligová výhra. V předehře k pátému kolu, jež byla na programu proto, že v pondělí koncertuje v Edenu hudební skupina Red Hot Chili Peppers, totiž Pražané doslova rozstříleli Brno a poprvé pod vedením trenéra Rady si připsali na konto tři body. O jejich zaslouženém pětibrankovém vítězství rozhodla už brilantní úvodní dvacetiminutovka, kdy soupeře jasně přehráli a převahu korunovali dvěma góly.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Slavie se radují z branky Karola Kisela.

Článek
Fotogalerie

Moc dlouho to brněnský trenér Petr Čuhel na lavičce nevydržel. Už po sedmi minutách se vydal k postranní čáře a začal obráncům vyčítat, že rychlému a hodně aktivnímu Tusjakovi dopřávají na křídle až příliš volnosti a prostoru.

Varování hostům nestačilo

Ani trenérovy výtky, ani předchozí Tusjakovo varování však hosté vážně nevzali. Přitom už v 5. minutě utekl mladý slávista po křídle a naservíroval parádní balón Kiselovi, jehož střela olízla břevno. Za čtyři minuty si všechno zopakoval, ovšem s tím rozdílem, že poslal přesnou přihrávku hlavičkujícímu Škodovi, který načal skóre.

Gól to byl pro Slavii moc důležitý, ten druhý, který vstřelil po deseti minutách Kisel, jenž prostřelil nejistého a hlavně při vybíhání často zmatkujícího brankáře Doležala, ještě víc. Vždyť Pražané poprvé v této sezóně vedli dvoubrankovým rozdílem a vykročili tudíž k první podzimní výhře.

Zvláště, když Brno bylo dlouho v ofenzivě až k uzoufání neškodné. V úvodní půlhodině si nedokázalo přihrát, jeho kombinace zmírala hned v zárodku a až na střelu Švancary vypálenou ovšem z hodně uctivé vzdálenosti se na ohrožení domácí brány vůbec nezmohlo.

Dva inkasované údery mu ale k probuzení pomohly. Vysunulo obrannou linii, přidalo na pohybu, začalo domácí hráče důrazněji napadat a Švancara se dokonce pět minut před přestávkou prodral do šance, v níž mohl zápas zase zdramatizovat. Čontofalský ji však včasným vyběhnutím zlikvidoval, takže domácí měli dál klid.

Zmrhal se dočkal a výhru jistil

Měli ho i po přestávce, i když Brno po důkladné trenérově domluvě přidalo a pokoušelo se s výsledkem ještě něco provést. Ovšem platonicky, neboť trestné kopy Zavadila, ani technické pokusy Švancary nemohly Čontofalského ohrozit.

To rychlé výpady Slavie byly daleko nebezpečnější a nakonec domácím i třetí gól přinesly. Za svou střeleckou aktivitu byl totiž odměněn Zmrhal, který už v první půli chytře přeloboval brněnského brankáře, ale jeho oblouček spadl jen na horní síť. Po přestávce se nejprve pokoušel vyzvat ke skórovaní Kisela a Latku, když ale spoluhráči neuspěli, rozhodl zápas s defenitivní platností sám. Vošahlík ho našel uprostřed brněnské šestnáctky a on nabídnutou příležitost proměnil v premiérový ligový gól.

A protože hlavičkující Latka po rohovém kopu a po něm v pohodě hrající Kisel zkázu zcela zlomených hostů dovršili dalšími dvěma góly, zahrnulo slávistické publikum svůj tým nadšeným aplausem. Radův tým si ho za předvedený výkon a pět nastřílených gólů zasloužil.

Slavia - Brno 5:0
Branky:  19. a 90. Kisel, 9. Škoda, 69. Zmrhal, 89. Latka . Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Štěrba. ŽK: Škoda - Pašek, Lutonský, Lamine Fall. Diváci: 6 163. Poločas 2:0.
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Juhar - Petrák, Zmrhal - Vošahlík, Kisel (90.+3. Frejlach), Tusjak (90. Čonka) - Škoda (90.+4)  Hurka. Trenér: Rada.
Brno: Doležal - Pašek (46. Hyčka), Buchta, Pernica, Husár - P. Mezlík, Zavadil (80. Lamine Fall), Křeček, Lutonský (71. Halaška) - Jurdík, Švancara. Trenér: Čuhel

Reklama

Související témata: