Hlavní obsah

Brněnský nováček jako fackovací panák. Po čtyřgólovém přídělu od Jablonce dostal výprask i na Slavii

Praha

Brněnský ligový nováček se proměnil ve fackovacího panáka. Po senzační výhře v Plzni jde totiž od výprasku k výprasku, neboť po čtyřech gólech inkasovaných v minulém kole od Jablonce dostal v předehře k pátému dějství nejvyšší domácí fotbalové soutěže dokonce pětibrankový příděl od Slavie.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Slavie se radují po jedné z pěti branek, které vstřelili do brněnské sítě.

Článek

„Strašná, ale naprosto zasloužená facka. Ale po tak naivním výkonu plném individuálních i kolektivních chyb jsme si ji zasloužili," přiznával brněnský kouč Petr Čuhel nazlobený o to víc, že jeho tým dohrával duel v naprosté apatii a o vysokou prohru si sám řekl.

Výhra v Plzni nám uškodila, přiznal Čuhel

„Z prvních dvou střel na bránu jsme dostali dva góly, a když se po přestávce zdálo, že se zvedáme, přišla ještě hloupější chyba a třetí branka. Možná je ale dobře, že jsme podobný výprask dostali hned v úvodu ligy a budeme mít čas se sebrat," uznal brněnský brankář Martin Doležal, že z ambiciózního nováčka zůstal po brilantním vstupu do ligy jen stín.

„Musíme se vrátit k fotbalu, s nímž jsme do soutěže vstupovali. K bojovnému od první do poslední minuty, plnému nasazení a důrazu. V tom všem nás Slavia předčila," dodal Čuhel a připustil, že zmiňovaná senzační výhra v Plzni jeho týmu uškodila.

„Asi tomu tak opravdu bylo. Plzeň nás měla varovat, neboť jsme tam měli obrovskou porci štěstí, že jsme také neinkasovali podobný příděl. Mělo nás to varovat, že s podobnou úrovní obranné hry obstát nemůžeme," souhlasil brněnský trenér, pro něhož nebylo omluvou ani to, že v sestavě chyběl Kaufman. Ten přišel do Brna na hostování právě ze Slavie a podle dohody obou klubů nesměl nastoupit.

„Jeho absence byla sice citelná, ale nemůžeme se na ni vymlouvat. Nastoupili jiní hráči, kteří měli dokázat, že do základní sestavy patří," nešetřil kritickými výhradami Čuhel.

Víc než pět gólů těšila nula

Zato Pražané se radovali, neboť jejich probuzení přišlo v pravý čas. Poprvé pod Radovým vedením poznali, jak chutná výhra. A dokonce pětibranková.

„Víc než pět gólů mě těší, že jsme konečně odehráli zápas s nulou. Obráncům i gólmanovi Čontofalskému by to mělo zvednout sebevědomí. V předchozích zápasech jsme totiž za zbytečně hloupé chyby a nedůslednost v defenzívě platili, protože na první vítězství jsme mohli dosáhnout mnohem dřív," glosoval přesvědčivé vystoupení svých svěřenců trenér Petr Rada.

„Hlavně je však jedna velká radost hrát tak ofenzivní fotbal, jaký praktikujeme. Vracel jsem se do Slavie s tím, že možná ani hrát nebudu a teď jsem po pěti kolech s pěti trefami nejlepším střelcem ligy," pochvaloval si výkon mužstva i vysoké vítězství slávistický kapitán Karol Kisel, jenž se blýskl dvěma parádním góly a ještě střelou do břevna.

„Už v předchozích zápasech jsme mohli vyhrát, ale nedotáhli jsme je do konce.  Možná i proto nám proti Brnu vyšlo všechno a vyhráli jsme tak vysokým rozdílem," rozpovídal se Kisel.

„Vítězství jsme potřebovali i proto, že v médiích i mezi fanoušky začal kolovat názor, že tápeme, hrajeme špatně a máme málo bodů. Já to sice viděl jinak, ale asi nejsem odborník a dostal jsem licenci zadarmo," neodpustil si sarkastickou glosu trenér Rada.

„Psychice mužstva i sebedůvěře hráčů vysoká výhra každopádně pomůže," odmítl, že by dostal od svých svěřenců dodatečný dárek k úterním čtyřiapadesátým narozeninám. „To oni si ho dali. A moc ho potřebovali."

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Plzeň 30 54 : 21 65
2 Sparta 30 55 : 23 63
3 Liberec 30 46 : 34 54
4 Jablonec 30 49 : 41 49
5 Olomouc 30 38 : 29 47
6 Dukla 30 48 : 37 46
7 Slavia 30 41 : 33 42
8 Ml. Boleslav 30 34 : 43 38
9 Slovácko 30 37 : 41 37
10 Jihlava 30 36 : 42 36
11 Příbram 30 27 : 39 32
12 Teplice 30 36 : 47 32
13 Brno 30 34 : 53 32
14 Ostrava 30 34 : 44 29
15 Č. Budějovice 30 24 : 49 26
16 Hradec Králové 30 27 : 44 25

Reklama

Související témata: