Hlavní obsah

Děláme šílené hrubky a dostáváme strašné góly, zlobil se kapitán Příbrami Hruška

Karel FeltPrávo

Příbram nevyhrála ani na pátý pokus. Potřetí ztratila body doma a klesla na poslední místo tabulky. Zatím ale u Litavky žádná panika nevládne.

Foto: Jan Handrejch, Právo

I v pátém zápase ligového podzimu šla Dukla do vedení.

Článek

„Těch minus sedm bodů nás může mrzet. To je strašně špatně. V naší hře už sice vidím nějaká pozitiva z minulé sezóny, náběhy po stranách, kombinaci i snahu o zakončení. Vytvoříme si šance, ale neproměníme je. Vzadu pak děláme šílené chyby. Pořád si říkám, přijdeš to příští týden, pak zase příští... Takhle to dál nejde, to bych si mohl říkat u juniorky, která nikam nesestupuje. Teď máme doma Slovácko a musíme už zabrat. Potom je reprezentační pauza a po ní už by tu mohl sedět někdo jiný,“ ohlížel se za remízou s Duklou příbramský kouč David Vavruška, který bral bod jako velkou a zbytečnou ztrátu.

Chyby nás ubíjejí, tvrdí Hruška

Příbram má mezi tyčemi jednoho z nejlepších ligových gólmanů Aleše Hrušku, ale ani on nedokáže vše zachránit. Děláme šílené hrubky a dostáváme strašné góly. Bohužel jsme zase nevyhráli, i když jsme zápasu po změně stran vládli. Prospali jsme ale první půli, i když herně nebyla až tak špatná. Jenže jsme dostali gól a pak zase těžko doháněli něco, co se nemělo stát. Znovu šlo o individuální selhání jednotlivce,“ zlobil se Hruška.

Takové chyby nás strašně ubíjí. Jeden den si řekneme, jak nebezpečné má Dukla standardky, co musíme udělat, a pak ten gól z jedné z nich stejně dostaneme. A k tomu pak ty šance, které nedáme... To je hrozné,“ kroutil nevěřícně hlavou.

Mužstvo se dalo dohromady těsně před začátkem ligy, přišlo několik borců z různých klubů. V tom prý problém není. „Fakt to není o sehranosti. Vždyť přišla spousta zkušených borců. Tohle je prostě o přístupu každého hráče, individuální zodpovědnosti, která tam opět nebyla. Pořád se to opakuje... Šílené hrubky. Neberu ovšem čtyřgólový debakl od Liberce, to bylo naše celkové selhání, trvající devadesát minut. Teď to jsou už jen minuty nebo sekundy,“ mínil kapitán.

Paniku i přes pád na poslední příčku, rozhodně odmítá. „O tom, že bychom už hráli o záchranu, nemluvíme. Je za námi pět kol. Naše hra není až tak špatná. Jen potřebujeme vyhrát, chytit se. Máme mužstvo, které by nemělo mít starosti se záchranou, jen už musíme naplno bodovat,“ zdůraznil Hruška.

Dejmek se trefil poprvé

Jedním z nových hráčů, kteří přišli na poslední chvíli, je i stoper Radek Dejmek. Ten v sobotu Příbrami zachránil alespoň bod. „Tomáš Pilík kopnul skvěle standardku, jen jsem se odpoutal od stopera za mnou a hlavou jsem balón trknul na zadní tyč,“ popsal svoji první trefu v dresu Příbrami.

Po první půli ale domácí prohrávali po chybě v defenzívě. „Trenér trochu v kabině zvýšil hlas, prohrávali jsme naší hloupostí. Řekli jsme si, že do druhé půle na ně vletíme a zkusíme to otočit. To první se povedlo, to druhé už ne. Neproměnili jsme spoustu dobrých šancí. Kdybychom je dali, brali jsme tři body,“ krčil bezmocně rameny.

I jeho trápí hrubky, které obrana dělá. „My jsme nepoučitelní. Chystáme se na standardky Dukly, nacvičujeme to a nakonec z jedné zase dostaneme gól. Strašně moc jsme chtěli vyhrát, abychom poskočili v tabulce výš. Místo toho jsme klesli na poslední místo. Příští zápas doma se Slováckem už musíme vyhrát, jinak může být zle,“ přiznal Dejmek, že situace Příbrami může být velmi vážná.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Plzeň 30 54 : 21 65
2 Sparta 30 55 : 23 63
3 Liberec 30 46 : 34 54
4 Jablonec 30 49 : 41 49
5 Olomouc 30 38 : 29 47
6 Dukla 30 48 : 37 46
7 Slavia 30 41 : 33 42
8 Ml. Boleslav 30 34 : 43 38
9 Slovácko 30 37 : 41 37
10 Jihlava 30 36 : 42 36
11 Příbram 30 27 : 39 32
12 Teplice 30 36 : 47 32
13 Brno 30 34 : 53 32
14 Ostrava 30 34 : 44 29
15 Č. Budějovice 30 24 : 49 26
16 Hradec Králové 30 27 : 44 25

Reklama

Související témata: