Hlavní obsah

Plzeň - Ml.Boleslav 2:0Hanousek odvrátil další plzeňskou blamáž

Plzeň

V Plzni to vypadalo skoro hodinu, že se může opakovat čtrnáct dnů starý domácí propadák s Brnem. Mladá Boleslav dobře bránila a domácí byli v koncovce bezradní. Až když přišli na hřiště Pavel Horváth a Františkem Rajtoralem, dali domácímu tlaku smysl a po jedné z Horváthových lahůdek Hanousek hlavou odčaroval Šedovu branku.

Foto: Petr Horník, Právo

Pavel Horváth děkuje plzeňským fanouškům. Až po jeho příchodu dostala hra Viktorie smysl.

Článek

Trenér Viktorie Vrba nechal na lavičce Horvátha a Rajtorala, ale zejména ofenzíva tím nijak neutrpěla. Už ve třetí minutě vypálil za hranicí šestnáctky Ďuriš, míč jeden z bránících Středočechů vysoko zvedl, Šeda v brance situaci podcenil a byl rád, že balón skončil na břevně. Od něho se však odrazil lahůdkově ke Štípkovi, který z ideální pozice přestřelil.

Domácí tlak bez důrazuPo krátkém oddechu následovala série rohových kopů. Při druhém z nich se dostal míč ke vzdálenější tyči k Ševinskému, ten ho vrátil před bránu Hanouskovi, ale jeho gólovou hlavičku vracející se Šeda fantasticky vytáhl nad břevno. Domácí pálili ze všech pozic, vzdáleností i úhlů, leč neúspěšně. Neujala se ani hlavička Procházky po další standardce, navíc obrana hostí u vzdálenější tyče nepustila k dorážce Bakoše. Hosté se z tlaku dostali vždy jen na pár sekund, protože jejich kombinace se dostala nejdále k domácí šestnáctce.

Plzeň na pár minut snížila obrátky a nechala soupeře hrát. Velkou šanci jí nabídl Magera, který se nechal obrat o míč Bakošem. Když měl situaci zúročit, lajdácky poslal slabý oblouček jen do Šedových rukavic. Plzeň sice měla převahu, ale její hra postrádala větší důraz v blízkosti boleslavské šestnáctky. Hosté byli u míče dřív a ohrožení branky nedopustili. A na kopačky domácích se pomalu vkrádala nervozita, jako by se jim do hlav vrátila vzpomínka na dva týdny starou domácí porážku s Brnem... Z tribun se dokonce ozval v Plzni neslýchaný pískot. Domácí fanoušci se pak zlobili na sudího Královce, že neodpískal penaltu, když Johana poslal tvrdě za brankovou čáru Bakoše.

Horváth dal hře smysl

Tlak Viktorie pokračoval, Ďuriš testoval pozornost Šedy ránou ze sedmnácti metrů, ale netrefil bránu. Krotce na to Zbrožek upadl na hranici šestnáctky a vzal s sebou i Bakoše, což však sudího nechalo klidným. Nervozitu domácích utnulo dvojité střídání zkušených matadorů Horvátha a Rajtorala.

Ten se hned zapojil do akce, protáhl se s míčem k šestnátce, kde našel Bakoše, který jen nastřelil Štípka. Vzápětí se ukázal i Horváth, jehož jedovatou ránu srazila obrana na rohový kop. Další Horváthův centr skončil na ruce ležícího Kysely, který spadl společně s Bakošem, ale penalta se opět nepískala. Dosud bez zubí tlak Viktorie najednou nabízel jednu nebezpečnou situaci za druhou a bylo jen otázkou, jak dlouho mladoboleslavská obrana vydrží. Netrvalo to ani deset minut. Další Horváthova lahůdka přistála přesně na hlavě Hanouska a ten nemohl udělat nic jiného, než usměrnit míč do sítě.

A ve Štruncových sadech se zase tleskalo na otevřené scéně. Rajtoral opět zatáhl míč po pravé straně, ten se ze závaru dostal k Ďurišovi, který však pálil do Šedovy náruče. V závěru viktoriáni znovu trochu polevili a nebýt Kyselova aOndřejkovaváhání, kdo vystřelí, mohlo být i zle. Už v nastavení po brejku a přihrávce Bakoše pečetil tři body Procházka.

Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 2:0
Branky: 63. Hanousek, 90+2. Procházka. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Kordula. ŽK: Limberský, Hora - Kysela. Diváci: 9685. Poločas 0:0.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Ševinský, Procházka, Limberský - Darida (82. Fillo), Hanousek - Štípek (55. Rajtoral), Hora (55. Horváth), Ďuriš - Bakoš. Trenér: Vrba.
Boleslav: Šeda - Kysela, Johana, Zbrožek - Bořil, Kúdela, Brunclík (68. Ondřejka), Magera (64. Opiela), Štohanzl - Sivrič, Mareš (76. Kulič). Trenér: Koubek.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Plzeň 30 54 : 21 65
2 Sparta 30 55 : 23 63
3 Liberec 30 46 : 34 54
4 Jablonec 30 49 : 41 49
5 Olomouc 30 38 : 29 47
6 Dukla 30 48 : 37 46
7 Slavia 30 41 : 33 42
8 Ml. Boleslav 30 34 : 43 38
9 Slovácko 30 37 : 41 37
10 Jihlava 30 36 : 42 36
11 Příbram 30 27 : 39 32
12 Teplice 30 36 : 47 32
13 Brno 30 34 : 53 32
14 Ostrava 30 34 : 44 29
15 Č. Budějovice 30 24 : 49 26
16 Hradec Králové 30 27 : 44 25

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články