Hlavní obsah

Gólem jsem se vysvobodil, oddechl si sparťan Přikryl

Jablonec

Záložník Sparty Tomáš Přikryl se stal v Jablonci možná trochu nechtěně hlavní postavou dramatu, který Pražané nakonec vyhráli právě jeho gólem v nastavení 2:1. Jiný hráč by se dmul pýchou, dvacetiletý mladík ale přiznal: „Za ten gól jsem strašně rád, protože mě vysvobodil. Před tím jsem totiž asistoval u vyrovnávací branky domácích a zahodil jednu velikou šanci.“

Foto: ČTK

Tomáš Přikryl (vpravo) v zápase Sparty s Jabloncem.

Článek

Na jaře byl společně s Ladislavem Krejčím tahounem mužstva, na podzim se ale obtížně dostává do základní sestavy a navíc hraje na levém okraji středové řady, přčemž jeho oblíbeným prostorem je pravá strana. „Já si nevybírám, jsem rád, že hraju,“ odmítne prozradit, kde se cítí lépe.

Valeše přelstil na druhý pokus

V Jablonci byl vidět hlavně ve druhé půli. Dostal se do jedné stoprocentní šance a do jedné, řekněme poloviční. Výsledek byl ale stejný, nechal vyniknout gólmana domácích Valeše. „Při té šanci, kdy jsem šel v brejku na něj sám, mě nenapadlo, že budu mít tolik času na střelu. Měl jsem se lépe podívat, hodně jsem spěchal. Chtěl jsem gólmanovi naznačit střelu a zabalit ji pěkně k tyči. Viděl jsem, že nabíhá i Leo Kweuke, ale neuvažoval jsem o přihrávce. Jenže brankář si počkal, nezareagoval na moje naznačení, a pak mi střelu vystihl. Tohle se ale musí dávat,“ zlobil se sám na sebe. Pološanci, která byla podobná, už nerozebíral.

Všechno si vynahradil v poslední minutě nastavení. V tomto případě se zachoval jako zkušený mazák a ještě dal vítěznému gólu nádech lahůdky pro oko diváka, když ránu opřel o vzdálenější tyč. „Míč jsem si připravil a pak pálil ke vzdálenější tyči, od níž se balón odrazil do sítě. Tentokrát jsem Valeše přesně obstřelil. Možná to bylo i kvůli tomu, že jsem nedal tu první šanci na 2:0. Asi by ten zápas nebyl v závěru tak dramatický... Teď už je to jedno. Ze zápasu mám krásný pocit, tři body z Jablonce jsou moc cenné,“ usmíval se.

Beneše jsem neuhlídal, kál se

Jablonec Spartu ve druhé půli přimáčkl k její šestnáctce a dočkal se zaslouženého vyrovnání, které pěknou střelou zařídil Vít Beneš. Málo koho asi napadlo, že jabloneckého urostlého stopera měl hlídat střízlík Přikryl. „Je to bohužel tak. Byl to můj hráč. Vůbec se k zakončení neměl dostat a nebudu se vymlouvat, že jsem menší. Prostě jsem ho neuhlídal. Tím spíš jsem chtěl tuto chybu odčinit a povedlo se mi to,“ říkal už s uspokojením Přikryl, který při řeči nezapře hanácký původ.

Sparta v Jablonci málem doplatila na stejnou chybu, kterou udělala ve čtvrtek v Rotterdamu. Tam jí nezbylo z dvoubrankového náskoku nic... „My jsme zase zalezli, nechali se od Jablonce zatlačit. Nebyli jsme aktivní jako v první půli, i když jsme si řekli, že se něco takového nesmí opakovat. Jablonec má vysoké hráče, do šestnáctky létal balón za balónem. Kolikrát jsme jen odkopávali nebo odhlavičkovávali míč co nejdál. Přesto jsem se nebál, že bychom prohráli. Dokázali jsme se dostat do brejků a jeden proměnili. Tohle vítězství by nám mělo psychicky pomoct i do čtvrteční odvety s Feyenoordem. Rozhodně ale nesmíme zalézt. Když budeme aktivní a využijeme nějaký brejk, postoupíme,“ pravil optimisticky Přikryl.

Reklama

Související témata: