Hlavní obsah

Mičola přišel z Francie do Slavie restartovat kariéru

Po dvou sezónách ve francouzském Brestu se ofenzivní záložník Tomáš Mičola vrátil do české ligy. Podepsal dvouletou smlouvu ve Slavii a doufá, že restartuje svou fotbalovou kariéru, která poslední dobou ve Francii uvadala.

Foto: www.slavia.cz

Tomáš Mičola pózuje s dresem Slavie.

Článek

Proč jste se rozhodl pro návrat domů?

Měl jsem i jiné nabídky z Francie nebo Dynama Drážďany, ale všechno by bylo na hostování, a to mě moc nelákalo. Slavia mě vykoupila a v podstatě i zachránila. Jsem moc rád, protože v Brestu bych teď nehrál. Přitom první rok jsem tam měl hodně dobrý.

Mohly za zhoršení vaší pozice i zdravotní problémy?

Já byl v únoru na operaci menisku, ale to je banalita. Jenže po nich šance nepřicházela a teď to se mnou taky dobře nevypadalo.

Proč?

Momentálně je v Brestu dvacet osm hráčů do pole a čtyři gólmani. Z toho deset reprezentantů různých afrických zemí. Konkurence je obrovská a nedělá to moc velkou dobrotu ani v kabině.

Jaká je pozice vašeho dnes už bývalého parťáka Maria Ličky?

Taky to nemá úplně jednoduché. Tam skoro nikdo nemá jistotu, že bude pravidelně hrát.

Co vám poradil?

Ať jdu za svým snem, že mi návrat do české ligy může pomoci, abych se zase správně nastartoval. Bude mi hodně chybět on i jeho rodina, byli jsme jako bráchové.

Když se ohlédnete za angažmá v Brestu, co vám dalo?

Zkušenosti. Tam skutečně poznáte, co je konkurence. Při tréninku jsme hráli zápas jedenáct na jedenáct a dalších šest kluků jen koukalo... Kromě toho jsem se naučil řeč a poznal svět, protože Brest je pomalu na konci světa (úsměv). Rozhodně toho kroku nelituji, udělal bych ho znovu. Ale teď mi začíná nová etapa fotbalového života a já chci co nejvíc pomoci Slavii.

Reklama

Související témata: