Hlavní obsah

Vrátili jsme se na vítěznou vlnu, těšilo Kotala po exhibici v Teplicích

Teplice

Fotbalisté Jablonce na podzim válí. A to tak výrazně, že minimálně do nedělního večera povedou prvoligovou tabulku. K průběžnému posunu do čela jim pomohla jasná výhra 4:0 v Teplicích. Tedy v zápase, v němž se místo jednoznačného průběhu pro hosty očekávala spíše rovnocenná bitva dvou severočeských rivalů.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Fotbalisté Jablonce oslavují na stadiónu v Teplicích branku Davida Lafaty.

Článek

„Výsledek neodpovídá přesně  dění na trávníku. Klidně to mohlo být 6:3 nebo 7:4 pro nás, jelikož i hráči soupeře si vypracoval pár šancí. Neměli ale potřebnou jistotu a kvalitu, což zřejmě vyplývalo z toho, že předtím nevyhráli čtyřikrát za sebou," konstatoval jablonecký trenér Václav Kotal.

I přes suverénní bodový příděl nebyl kouč úplně spokojen s výkonem týmu ve druhém poločase. „Hlavně na jeho začátku jsme se trochu ukolébali pod dojmem dvoubrankového náskoku. Ale po třetím gólu už nebylo co řešit," pravil Kotal.

Jablonec má na kontě 13 bodů. „Po menší frustraci ze ztraceného zápasu se Spartou jsme se rychle zvedli. Vrátili jsme se na vítěznou vlnu. Ještě potřebujeme zvládnout ve středu domácí pohár," uvažoval trenér.

Přerost prožívá těžké chvíle

Zklamání naopak netajil teplický trenér Lukáš Přerost. „Dostat doma čtyři góly, to je strašně moc. Navíc šlo o velmi laciné branky. Jablonec nám dal lekci z efektivity. V prvním poločase třikrát zahrozil a z toho dvakrát skóroval. Náš platonický tlak v úvodu doplácel na neúčinnou koncovku. Z naší hry se vytratil pohyb. Proto jsme se rozhodli pro větší podporu směrem dopředu s cílem být nebezpeční v ofenzivě. Místo toho nás srazil třetí gól," pokrčil rameny nejmladší ligový kouč. Při svém premiérovém angažmá v roli hlavního trenéra v první lize prožívá už po šesti kolech těžké chvíle.

Tepličtí inkasovali na podzim už jedenáctkrát. Jak tým probudit? „Musíme se připravit na středeční pohárové utkání a využít následnou reprezentační pauzu k obratu," zamyslel se Přerost. Nebojí se, že místo něj už začne probouzet tým někdo jiný na trenérské lavičce? „Hlavně si rozebírám zápas s Jabloncem, proč to takhle dopadlo. Kdybychom zvládli i nedávný duel s Příbramí, byli bychom v tabulce výš. Teď si sami na sebe vytváříme tlak, protože soutěž je i v dolní části pořadí hodně vyrovnaná. Každý trenér chce vyhrávat a bodovat, a když se nedaří, člověk musí přemýšlet, jak se z krize dostat,"přemítal trenér.

Reklama