Hlavní obsah

Příbram - Slovácko 0:1Příbrami nepomohla ani změna trenéra, prohrála se Slováckem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
81. Lukáš 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Příbrami při premiéře nového trenéra Karola Marka prohráli se Slováckem doma v rámci 6. kola první ligy 0:1. Už dvanáct ligových utkání po sobě tak nedokázali zvítězit a nadále zůstávají u dna tabulky. Slovácko vyhrálo i podruhé od příchodu kouče Svatopluka Habance a poskočilo na sedmé místo. O jediný gól se devět minut před koncem postaral střídající Jan Lukáš.

Foto: Petr Eret, ČTK

Lukáš Pleško (vlevo) a Radek Dejmek (vpravo) z Příbrami a Marián Kovář ze Slovácka (uprostřed).

Článek

Marko, který ve čtvrtek nahradil odvolaného Vavrušku, poslal do utkání stejnou jedenáctku jako jeho předchůdce v posledním ligovém duelu s Duklou, pouze posunul Pleška z levé strany do středu zálohy místo Koukala.

Příbram se sice snažila kombinovat a aktivním napadáním si vytvořit tlak, jenže postrádala přesnost na ofenzivní třetině hřiště. Slovácko se tak bez větších problémů bránilo a samo bylo v útoku o kousek nebezpečnější. Především Kovář byl hodně aktivní. Jeho střílená přihrávka však adresáta nenašla a o chvíli později po závaru před příbramskou brankou pálil Valenta v dobré pozici nad.

Po hříchu šlo o jedinou vážnější šanci celé první půle. Většinou hra probíhala ve středu hřiště a oběma týmům chyběla větší nápaditost při snaze překonat obranu soupeře, navíc dělaly velké množství nevynucených chyb při rozehrávce.

Příbram se do druhé půle snažila posílit ofenzivu stažením obránce Mišůna a nasazením krajního záložníka Pavla Pilíka. V tu chvíli měla na hřišti jen dva klasické defenzivní hráče, přičemž na pravém beku hrál přeškolený útočník Krbeček a na levém beku ofenzivní záložník Koukal. O chvíli později přišel do hry ke Střihavkovi i druhý vysoký útočník Wágner a Příbram si vytvořila územní převahu, ovšem stále chyběla finální přihrávka. Po kličkované Wágnera se sice dostal k dorážce Pavel Pilík, ale z voleje střílel nad.

Devět minut před koncem využilo Slovácko volného prostoru. Kerbr utekl po levé straně, před brankou našel střídajícího Lukáše, který prvním dotykem s míčem od příchodu na hřiště skóroval do prázdné branky. Zaznamenal tak svůj první ligový gól a navázal na hattrick z pohárového utkání s Broumovem. Zároveň se zasloužil se o to, že Slovácko vyhrálo pátý z posledních šesti vzájemných zápasů.

1. FK Příbram - 1. FC Slovácko 0:1 (0:0)
Branka: 81. Lukáš. Rozhodčí: Královec - Filípek, Pospíšil. ŽK: Wágner, Střihavka, Dejmek (všichni Příbram). Diváci: 2162.
Příbram: Hruška - Krbeček, Hájovský, Dejmek, Mišůn (46. P. Pilík) - Šlapák (63. Wágner), T. Pilík (86. Stratil), Pleško, Koukal - Danoski, Střihavka. Trenér: Marko.
Slovácko: Melichárek - Reinberk, Trousil, Mezlík, Kubáň - Hlúpik (68. Kerbr), Daníček, Valenta, Volešák (90. Fujerik) - Kovář (79. Lukáš), Došek. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: