Hlavní obsah

Ostrava - Olomouc 1:2Olomouc otočila skóre a po brankách Ordoše v Ostravě vyhrála

Ostrava

Fotbalisté Olomuce zvítězili v 6. kole první ligy na hřišti Ostravy 2:1. Baník v poločase vedl po Fantišově brance, Hanáci ale po změně stran díky dvěma gólům Ordoše skóre v rozmezí sedmi minut otočili. Sigma si tak po třech remízách 1:1 za sebou připsala tři body a posunula se na páté místo tabulky. Naopak svěřenci ostravského kouče Radoslava Látala, který jako hráč působil v Olomouci, stále čekají na první domácí vítězství.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ordoš z Olomouce (vlevo) dal Baníku dva góly.

Článek

V domácí brance nečekaně nastoupil ke své ligové premiéře Bárta, který v Ostravě hostuje právě ze Sigmy. Hanáci měli v úvodu více ze hry, dali i branku, ale ta nebyla Dreksovi pro předchozí útočný faul uznána. V jedenácté minutě chyběl Hubníkovi půlkrok, aby dosáhl na povedený centr od Petra.

Domácí se poprvé osmělili v osmnácté minutě. Kukec měl míč v pokutovém území, ke střele ho však nepustil kapitán hostů Škerle. Ve 21. minutě už se Baník prosadil. Po Lukešově akci brankář Blaha sice dvakrát výborně zasáhl proti střelám Milosavljeva a Fantiše, na dorážku druhého jmenovaného už ale nedosáhl.

Ve zbytku prvního poločasu Olomouc marně bušila do postavené obrany domácích, do šancí se nemohla dostat. Druhý poločas chvíli pokračoval v podobném duchu. V 55. minutě ale měla Sigma brankovou příležitost. Vepřek vrátil míč po rohu do vápna a Doležal málem překonal špatně postaveného Bártu.

V 57. minutě prošel Pospíšil a odražený míč napálil z voleje Petr. Bárta skvěle vyrazil na roh. V záloze se rozehráli hostující Hořava a hlavně Pospíšil. V 61. minutě mohl vyrovnat, Bárta se však proti svým bývalým spoluhráčům překonával.

V 67. minutě už Sigma zaslouženě srovnala, rohový kop proměnil ve vyrovnaní hlavičkou Ordoš. Baník se po inkasované brance pokusil odpovědět Kukecem, dál ale měla převahu Sigma. Po Hubníkově šanci vykopl míč z prázdné branky Frydrych, vzápětí Bárta vyrazil Ordošovu hlavičku.

Vytáhlý olomoucký střelec se dočkal až o chvíli později. Pospíšil opět výborně prošel středem, předal Vepřekovi, po jehož centru se Ordoš z voleje nemýlil. Domácí Baník v závěru na vyrovnání neměl síly.

Baník Ostrava - Sigma Olomouc 1:2 (1:0)
Branky: 21. Fantiš - 67. a 74. Ordoš. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, J. Paták. ŽK: Ordoš, Schulmeister (oba Olomouc). Diváci: 6080.
Ostrava: Bárta - Zawada, Frydrych, Vomáčka, Mach - Droppa (88. Vrťo), Vašenda (80. Greguš) - Milosavljev, Lukeš (77. Kraut), Kukec - Fantiš. Trenér: Látal.
Olomouc: Blaha - Rossi, Škerle, Dreksa, Vepřek - Petr (82. Navrátil), Hořava, Ordoš, Pospíšil (90. Šindelář), Hubník (75. Schulmeister) - Doležal. Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: