Hlavní obsah

Hrozba skončila, fotbalisté Olomouce prémie dostanou

Vladimír KolářSport.czPrávo

Za špatný výkon v domácím utkání s Hradcem Králové (1:1) stihnul fotbalisty Sigmy Olomouc trest. Vedení klubu jim pozastavilo prémie. Vykoupit se mohli čtyřmi body z následujících dvou utkání za sebou venku. To se jim podařilo. V Jihlavě remizovali 1:1, v Ostravě vyhráli 2:1. Trenér Roman Pivarník hrozbu od šéfů klubů po zápase na Bazalech potvrdil. „Byla v souladu s prémiovým řádem."

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Kouč Roman Pivarník udílí z lavičky rady.

Článek

Překvapil vás něčím Baník?

Mám lidi, kteří mi zápasy našich soupeřů natáčejí a kompletně sestřihávají. Měl jsem všechny potřebné informace, Baník mě ničím nepřekvapil. Dal nám gól po pěkné střele, myslím, že měl ještě jednu šanci a to z jeho strany bylo všechno.

Co z videa vám obzvláště pomohlo?

Viděl jsem, že Baník je velice nebezpečný po stranách hřiště a ze standardek. Vyztužili jsme obranu, například Rossi na jejím kraji nehrál možná dva roky. Využili jsme vysoké a dobře hlavičkující hráče.

V předešlých utkáních v Baníku zářil Kukec. Tentokrát se neprosadil, trenér Látal ho kritizoval. Chystal jste tým na eliminaci chorvatského záložníka?

Samozřejmě ano. Věděli jsme, že rád mění místo, chvíli hraje zleva, chvíli zprava. Jeho obranu jsme dobře zdvojovali.

Proč v prvém poločase Sigma nehrála tak dobře, jako ve druhém, v němž dvěma góly Ordoše nepříznivé skóre 0:1 otočila?

My jsme hráli dobře i v první půli, akorát jsme byli málo přímočaří, tah na branku nebyl dostatečně silný. To jsem hráčům o přestávce vyčítal. Pochválil, jsem je za kombinaci a uložil jim dále držet míč, dále dobře kombinovat a hrát mnohem přímočařeji. Má slova si vzali k srdci. Na Bazalech jsme předvedli velmi dobrý výkon, fotbal, který bavil. Vyhráli jsme naprosto zaslouženě.

Reklama

Související témata: