Hlavní obsah

Lafatu asi těžko doženu, glosuje Čížek jablonecké střelecké hody

Dva střelecké protagonisty mělo vystoupení jabloneckých fotbalistů v Teplicích. Na čtyřech gólech do sítě domácích při vítězství 4:0 se podíleli pouze záložník Tomáš Čížek a útočník David Lafata. Každý z nich se trefil dvakrát a dohromady tato dvojice už zařídila osm branek ze čtrnácti, které Jablonečtí na podzim v lize vsítili.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Fotbalisté Jablonce oslavují na stadiónu v Teplicích branku Davida Lafaty.

Článek

Čížek se po svém letním návratu z ruského Novosibirsku v týmu znovu skvěle adaptoval. Zatím nastoupil do všech šesti odehraných zápasů. „Hned jsem se dostal do základní sestavy, i když je ve středové řadě velká konkurence. Po dvou kolech jsem si chvíli odpočinul a naskakoval jsem z lavičky, ale v Teplicích jsem šel znovu do základu. A jsem rád, že mi to vyšlo," usmíval se pracovitý záložník, který otevřel skóre a pak zvyšoval na 3:0.

„Před prvním gólem krásně nahrával Honza Kopic a stačilo mi jen skluzem poslat míč za čáru. Při trestném kopu po přestávce jsem si všiml, že gólman stojí trošku víc vepředu, tak jsem ho obstřelil a zapadlo to za něj," popisoval středopolař svoje trefy.

Severočeské derby mělo pro něj i osobní příchuť. „V Teplicích jsem kdysi působil v mládeži. A pocházím z Děčína, což není odtud daleko. Hlavně si vážím toho, že jsem pomohl jabloneckému týmu k posunu do popředí tabulky. Chceme se nahoře udržet co nejdéle," pravil autor tří podzimních gólů. „David Lafata jich má už pět a asi ho těžko doženu. Ale budu se snažit připravovat mu šance, aby znovu bojoval o titul krále střelců," dodal Čížek s úsměvem.

Lafata si rovněž pochvaloval přínos svého staronového spoluhráče. „Tomáš Čížek zahrál výborně už v Brně, pak režíroval náš tlak při zápase se Spartou. A v Teplicích korunoval svou formu dvěma góly, které určily ráz zápasu," řekl na jeho adresu. Cenil si produktivity celého týmu. „Dali jsme dvakrát venku po čtyřech gólech, to je slušná bilance," glosoval střelecké hody z Brna a Teplic.

V jakém rozpoložení se dostaví na reprezentační sraz? „Poté, co se nám daří v lize, jsem celkově v pohodě. Ale jinak bych tu jabloneckou euforii nepřeceňoval. Národní tým je úplně jiná kapitola," dodal Lafata.

Reklama