Hlavní obsah

Fanoušci Slavie mě skvěle přijali, liboval si Mičola po premiéře

Po více než dvou letech okusil znovu atmosféru české ligy fotbalový záložník Tomáš Mičola. V dresu pražské Slavie naskočil do druhého poločasu zápasu v Liberci, v němž se soupeři rozešli bezbrankovou remízou.

Foto: www.slavia.cz

Tomáš Mičola pózuje s dresem Slavie.

Článek

„Naposledy jsem v Česku nastoupil za Baník Ostrava v květnu roku 2010. Od té doby jsem zdejší ligu při svém zahraničním angažmá příliš nesledoval. A utkání pod Ještědem mě moc překvapilo. Slavia hrála výborně, k tomu jsem zaregistroval její skvělé fanoušky. Duel na půdě mistra nebyl jednoduchý, ale hodnotím ho pozitivně," líčil hráč, který se po příchodu z francouzského Brestu dočkal od slávistického kotle příznivého přivítání v podobě skandování jeho jména.

Pražané ale vyšli střelecky naprázdno. „Rychlostně a technicky to byl kvalitní fotbal. Bohužel jsme neskórovali, což vnímám jako jedinou vadu na našem výkonu. Ten gól prostě chyběl k tomu, abychom odjížděli naprosto spokojení. Ani remíza ale není k zahození," uvažoval Mičola.

Z jeho vystoupení však čišela velká chuť. „Šel jsem na hřiště hodně natěšený. Ještě to ale nebylo z mojí strany stoprocentní. Během reprezentační pauzy budu mít dostatek času, abych solidně potrénoval a sžil se s týmem. Přece jen mi schází větší herní praxe. Doufám, že to do příštího zápasu s Teplicemi, který hrajeme až 19. září, doženu. A budu platným hráčem pro Slavii. Zdraví mi slouží, operované koleno je v pořádku," vykládal fotbalista, který byl trenérovi Radovi vděčný i za těch dvacet minut na trávníku.

„S tím, že bych se dostal hned do základní sestavy, jsem vůbec nepočítal. Vždyť jsem v mužstvu teprve pět dní. A navíc poznávám, že současná česká liga je hodně kvalitní, byť není v cizině doceněná. Jsou v ní dobří hráči, kteří by mohli působit i v zahraničí," přemítal Mičola.

Při premiéře nastoupil na pravém okraji zálohy místo Vošahlíka. „Není to můj ideální post, ale budu respektovat to, kam mě trenér postaví," mínila slávistická posila.

Jak se dostal do Slavie? „V Brestu jsem hrál první rok stabilně, pak už ne. Po odchodu z Francie jsem byl před třemi týdny na testech v Drážďanech, které mi daly nabídku. Druhá německá bundesliga má samozřejmě svou úroveň a divácké zázemí, ale rozhodl jsem se pro Slavii. Beru ji jako tradiční český klub a chci jí pomoci dostat se do popředí tabulky," dodal Mičola.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články