Hlavní obsah

Trenér Cipro po další prohře u fotbalistů Českých Budějovic skončil

Pátou porážku v šesti kolech fotbalové Gambrinus ligy už vedení Českých Budějovic nerozdýchalo a vyhodilo kouče Františka Cipra z lavičky. Dynamo padlo po sobotní porážce s Brnem až na samé dno tabulky a během reprezentační pauzy bude klub hledat nového trenéra. Zatím mužstvo vede asistent Jiří Lerch. Hlavním kandidátem na uvolněnou pozici je údajně Miroslav Soukup, který koučoval Slovácko.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Kouč František Cipro při sobotním ligovém utkání s Brnem.

Článek

"Zatím by bylo zbytečné spekulovat o jménech. Nástupce hledáme a někoho jsme oslovili, ale jmenovat zatím nechceme," řekl mluvčí Dynama Radim Šupka. Připustil, že vedení dlouho jednalo o tom, jak současnou situaci řešit, než se rozhodlo odvolat Cipra.

"Vzalo v potaz, že v součtu s minulou sezónou se z posledních deseti utkání osmkrát prohrálo. Ani ta hra není taková, jak by si vedení představovalo," podotkl Šupka, který nevyloučil ani hráčské změny. "To bude následovat až přijde nový trenér. Nějaké změny do konce přestupního termínu nastanou," dodal.

Jihočeši vyhráli naposledy v prvním ligovém kole nad Olomoucí (1:0), pak následovalo pět porážek.

Pětašedesátiletý Cipro, který Jihočechy vedl během své kariéry jako hlavní kouč už třikrát, byl naposledy k týmu povolán přesně před rokem. Ve funkci tehdy vystřídal současného generálního manažera Jiřího Kotrbu.

Cipro je třetím odvolaným trenérem v tomto ročníku nejvyšší soutěže. Před ním stejný osud potkal právě Soukupa ve Slovácku a ke změně v minulém týdnu sáhla také Příbram. Tam vystřídal Davida Vavrušku slovenský kouč Karol Marko.

Reklama

Související témata: