Hlavní obsah

Novým trenérem fotbalistů Českých Budějovic se stal Soukup

České Budějovice
Aktualizováno

Šestačtyřicetiletý Miroslav Soukup, který naposledy vedl prvoligový celek 1. FC Slovácko, se v pátek stal novým trenérem fotbalistů Českých Budějovic. Na lavičce posledního celku Gambrinus ligy nahradí odvolaného Františka Cipra.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Nový trenér fotbalistů Českých Budějovic Miroslav Soukup - ilustrační foto.

Článek

Jihočeši získali v šesti zápasech pouhé tři body a vedení klubu proto rozhodlo o změně na trenérském postu. Po sérii pěti proher navíc Budějovice vypadly v domácím poháru s třetiligovými Domažlicemi.

"Po nepovedeném startu jsme se snažili k A-týmu najít především zkušeného trenéra, který by týmu co nejdříve pomohl z krize a ideální variantou na trenérský post nám vyšel právě Soukup," vysvětluje na webu Dynama předseda představenstva klubu Karel Poborský. Soukup si sebou také přivádí nový realizační tým. Jeho asistenty budou Pavol Švantner a Martin Vozábal, kteří doposud vedli juniorský tým Českých Budějovic.

Šestačtyřicetiletého trenéra čeká premiéra na lavičce Dynama po skončení reprezentační přestávky, v sobotu 15. září přicestuje na jih Čech pražská Dukla.

Těší se na spolupráci s Řepkou

Soukup je přesvědčen, že Dynamo na dno tabulky nepatří. "Nemyslím si, že kádr je špatný nebo slabý. Věřím, že tým, který dokáže dát dva góly za poločas v Boleslavi, který dá gól na Spartě, nemůže spadnout. Hráči potřebují jen povzbudit, od něčeho se odrazit. To je náš největší úkol," řekl Soukup. "Je před námi jenom tvrdá dřina. Dynamo by nemělo být tam, kde je. Budu dělat vše, abychom se ze dna odrazili," dodal.

Soukup je rodákem z Prachatic, kde působil během své hráčské kariéry. Jako trenér začal u mládežnických týmů Českých Budějovic, a proto cítí velkou odpovědnost. "Jsem Jihočech, mám k regionu vztah a znám prostředí Dynama. O to víc zavazující to je. Cítím větší zodpovědnost, než kdybych šel do jiného klubu," připustil Soukup, který v roce 2005 dělal v Brně asistenta současnému generálnímu manažerovi Dynama Jiřímu Kotrbovi.

Až blíže pozná tým, bude s vedením řešit otázku možného posílení kádru. "Nechci dělat ukvapený krok, potřebuji tým poznat," uvedl Soukup. Těší se i na spolupráci se stoperem Tomášem Řepkou. "Jde o to, jak pochopí svoji roli. V minulé sezoně ji plnil do posledního písmene a nikdo nemohl říct ani slovo. Ani Tomáš není stroj, je to člověk, který může mít slabší období. Nebudu nikoho odepisovat, aniž by dostal šanci a prostor na to, aby mohl ukázat, že ta etapa, která je třeba slabší, už je pryč," dodal Soukup.

Reklama

Související témata: