Hlavní obsah

Jablonec jako první vyhrál v Olomouci

PRAHA

Jablonečtí fotbalisté dokázali ve 12. ligovém kole jako první v této sezoně vyhrát v Olomouci. Svěřenci trenéra Rady nepoznali už šest kol hořkost porážky a blíží se ke špičce tabulky. Vítězný gól dal až v nastaveném čase Michálek a byla to první branka, kterou Jablonec vstřelil na Hané po 749 minutách hry.

Článek

V úvodu utkání udrželi hosté míč ve středu hřiště a bez problémů odráželi nepřesné útoky Sigmy. Největší nebezpečí hrozilo od Reitera. Nejprve jeho centr zleva proletěl před brankou hostí, ale Bednář měl k míči daleko. Pak mířil míč z hlavy slovenského útočníka nad branku.

Tlak Sigmy narůstal, ale jeho projevem byly jen čtyři rohové kopy. V závěru první části si ještě narazil míč Reiter s Kobylíkem, ale pěknou akci zakončil pouze střelou nad břevno.

Po přestávce se domácí opět rozjížděli velmi pomalu. Jablonec několikrát nebezpečně zaútočil a naznačil své možnosti uspět z brejků. Domácí se prezentovali pouze střelami z dálky, ale jak Randa, tak Kučera z dobré pozice pálili vedle branky. Po rohovém kopu a nedůrazném zásahu jablonecké obrany se dostal míč k Babničovi, ale Špit byl opět na místě.

Trenér Uličný se snažil strhnout vedení na svou stranu střídáním, ale po odchodu Bednáře, Reitera a Kobylíka se ze hry domácích vytratily výšková převaha i tah na branku. Ještě dvě minuty před koncem mohl po dalším rohovém kopu rozhodnout utkání Kučera, ale jeho míč šel z hlavy do země a pak nad břevno.

V nastaveném čase pak domácí doplatili na snahu vyhrát za každou cenu. Po dlouhém Špitově výkopu se hosté dostali do přečíslení, Klapka vyhrál hlavičkový souboj a zcela volný Michálek střelou k tyči rozhodl. Náhradník, který byl na hřišti jen šest minut, se tak stal hrdinou zápasu.

Olomouc - Jablonec 0:1 (0:0)
Branka: 90+1. Michálek. Rozhodčí: Čuřín - Petřík, Goňa. ŽK: Špiláček, Kovář - Jindříšek, Hrotek, Šenkeřík, Michálek. Diváci: 4486.-
Olomouc: Vaniak - König, R. Hubník, Kovář, Kučera - Randa, Babnič, Špiláček, Kobylík (84. Glos) - Bednář (60. Vyskočil), Reiter (81. Schulmeister). Trenér: Uličný.
Jablonec: Špit - Laštovka, Dosoudil, Loučka - Jindříšek (84. Michálek), Hrotek, Hušek, Čížek (90. Nesvadba), Weber - Smíšek (80. Šenkeřík), Klapka. Trenér: Rada.
Další výsledky 12. kola:
Sobota 6.11.
Zlín - Drnovice 3:1
Ostrava - Brno 1:1
Liberec - Slovácko 1:1

Reklama

Související témata: