Hlavní obsah

Teplice nezastavila ani Příbram

PŘÍBRAM

Pouhé tři body ztrácejí tepličtí fotbalisté po nedělní dohrávce 12. kola na vedoucí Spartu. Teplice v této sezóně nepoznaly porážku, nezaváhaly ani v Příbrami. Díky trefám Verbíře a Maška zvítězili fotbalisté Teplic 2:0 a připsali si třetí výhru za sebou. Spartu však dohrávka teprve čeká, v pondělí s Mladou Boleslaví.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Příbramský Marek Kulič (vlevo) bojuje s Tomášem Hunalem z Teplic v minulém zápase.

Článek

Tepličtí i v Příbrami ukázali, jakým vládnou sebevědomím. Domácí sice minulý týden zvedla výhra v Brně a také dnes se v úvodu zápasu doprovázeném chumelenicí a hustým deštěm pochlubili sympatickým nástupem. Ovšem teplická obrana, která se musela obejít bez distancovaného kapitána Rady, s přehledem všechny náznaky soupeřových šancí odvrátila.

Ve 23. minutě hosté svůj zlepšený výkon korunovali při první vážnější útočné akci. Pravý bek Kaufman poslal z pravé strany přetažený centr do pokutového území a neobsazený Verbíř napálil míč slabší levačkou parádně za bezmocného Sňozíka.

Příbramští ale hlavu nesklonili: už po dvou minutách se dostal před Poštulku útočník Mlika, ale kličkou se sám dostal z dobré pozice. A po půlhodině hry se na levé straně hřiště skvěle uvolnil francouzský záložník Loseille a jeho rána zatřásla břevnem teplické branky.

Příbram se po pauza hnala za vyrovnáním. Ale naivní a nepřesnou hrou soupeři sama situaci značně ulehčovala. Každou chvíli mířil za příbramskou defenzivní linii dlouhý pas a teplické hroty čekaly na šanci v brejcích.

Svůj náskok mohli hosté potvrdit po hodině hry. Doležalův centr vrátil před branku Klein a obránce Krmaš úplně sám před opuštěnou brankou namířil hlavou míč jen do břevna. Za sedm minut se do příbramské branky nevešla křížná Benátova rána a v 74. minutě nepotrestal kiks domácího Bartesky ani útočník Mašek.

Šest minut před koncem už nebylo o teplickém triumfu pochyb. Doležal z pravé strany předložil míč Maškovi, který jej zblízka dotlačil za Sňozíkova záda. Domácím divákům, kteří houfně opouštěli stadion, už nezvedla náladu ani druhá minuta nastavení. Turtenwald hlavičkoval jen do břevna a teplický gólman Poštulka se mohl těšit z toho, že v pátém utkání za sebou neinkasoval.

Marila Příbram - FK Teplice 0:2 (0:1)
Branky: 23. Verbíř, 84. Mašek. Rozhodčí: Královec - Tulinger, Pinkas. ŽK: Martinčík - Divecký. Diváci: 3129.
Příbram: Sňozík - Turtenwald, Barteska, Formánek, Martinčík - Otepka, Tarczal, Riegel, Loseille (77. Hiroš) - Jendruščák (46. Táborský), Mlika (66. Kučera). Trenér: Kopač.
Teplice: Poštulka - Kaufman, Klein, Hunal, Krmaš - Doležal, Sabou, Benát, Verbíř (90. Koukal) - Divecký (63. Veleba), Mašek (90. Rilke). Trenér: Mareček.

Reklama

Související témata: