Hlavní obsah

V Plzni jsem viděla momenty, které přezkoumáme, říká šéfka rozhodčích Damková

Karel FeltPrávo

Přímo na stadiónu v plzeňských Štruncových sadech sledovala šlágr fotbalového podzimu šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková. Jak řekla v rozhovoru pro Sport.cz a Právo, také ona viděla momenty, které komise určitě přezkoumá.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Šéfka fotbalových sudí Dagmar Damková.

Článek

Co jste říkala výkonu rozhodčího Matějka?

Nechci dělat předčasné soudy, protože jsem viděla utkání z tribuny. Nemám k dispozici záznam, který bych si rozfázovala nebo viděla v televizi zpomaleně. Jelikož se jednalo o utkání dvou předních týmů, označované už předem za šlágr podzimu, nechci svým názorem nikoho ovlivňovat. Rozhodneme na komisi 27. září. Tím chci říct, že jsem tam viděla momenty, které komise určitě přezkoumá. Neberu Spartě její názor, ale tendenční řízení utkání odmítám. Takový dojem jsem neměla.

Proč zápas podzimu neřídil nejlepší český rozhodčí Královec, ale Matějek?

Radek Matějek je na listině FIFA jako Pavel Královec a patří k našim nejlepším sudím. Královce jsem neobsadila proto, že je z Plzeňského kraje a v tak vypjatém duelu bych jeho i sebe vystavila nebezpečí, že budeme obviněni z nějakých sympatií k Plzni.

Už po utkání se ale ozvaly hlasy, že Matějek je oblíbenec vašeho přítele, šéfa plzeňského fotbalu a člena výkonného výboru FAČR Romana Berbra, který má s vedením Plzně nadstandardní osobní vztahy, a proto jste ho delegovala...

Vždycky, když dojde v nějakém utkání ke sporným momentům, a o zápasech jako byl tento, to platí dvojnásob, vyrojí se spekulace. A jestli někdo myslí, že nasazení Matějka bylo nesprávné, pak já mám čisté svědomí. Radek také rozhodně není chráněncem Romana Berbra. Žije na severní Moravě, a ti dva k sobě mají hodně daleko a nejen kvůli těm kilometrům... Netajím, že Berbr má blízko ke mně, ale rozhodně mi do nasazování sudích nemluví. A pokud se Spartě nominace Matějka nelíbila, mohla využít práva veta.

Reklama