Hlavní obsah

Penalta byla na mne, ne na Limberského, zlobil se Hušbauer

Karel FeltPrávo

Sparťanský záložník Josef Hušbauer se stal smutným hrdinou sobotního duelu v Plzni. Zatímco jasný faul Václava Procházky na něho ve 24, minutě sudí Matějek neposoudil jako nedovolený zákrok, Limberského akrobacii naopak viděl na penaltu, ač plzeňský obránce padal dřív, než se k němu Hušbauerova noha přiblížila. Ten navíc dostal čtvrtou žlutou kartu a proti Olomouci bude sedět na tribuně.

Foto: Petr Eret, ČTK

Rozhodčí Radek Matějek udílí žlutou kartu Josefu Hušbauerovi ze Sparty.

Článek

Můžete popsat svůj zákrok na Limberského, za který sudí nařídil penaltu?

Všichni to viděli v televizi. Předcházel tomu krásný balón od Pavla Horvátha, který jsme nečekali. Limberský byl rozeběhnutý, ale byl jsem tam trošku dřív. Viděl jsem, jak letí, tak jsem uhýbal, ale on padal půl metru přede mnou a trefil mě do nohy. Na penaltu to v žádném případě nebylo.

Řekl jste mu něco?

Neříkal, on je chytrý hráč, věděl do čeho jde. Je pak na rozhodčím, jestli to pískne, nebo ne.

Sudímu jste něco povídal?

Kdepak, to nemá cenu.

Tu žlutou jste dostal za faul nebo za řeči?

To se zeptejte pana rozhodčího.

Na vás byl ale také přinejmenším podobný zákrok, když vás poslal k zemi Václav Procházka...

Pokud sudí pískl tuhle penaltu, pak ta předchozí byla mnohem jasnější.

Řekli jste si něco k té nařízené penaltě v kabině?

Každý to viděl, že nebyla. Bylo to do očí bijící. Řekli jsme si, že budeme hrát dopředu a zvrátíme to. Bohužel se nám to nedařilo, protože jakmile jsme byli na půlce, otáčel to... Jestli sudí zápas řídil tendenčně, je na posouzení někoho jiného. První půli jsme měli nějaké šance, škoda, že jsme je neproměnili, ale ve druhé si to už Plzeň pohlídala.

Ovlivnil výkon Sparty ve druhé půli pocit křivdy, v té první byl dobrý...

Byl, ale když vidíte ty zákroky, žluté karty, penaltu, tak to na vás dolehne. Řeknete si, že budete hrát, ale ono to prostě nešlo. Ale Plzeň šlapala ve druhé půli líp než my. Místo, abychom my vlítli na ni, tak ona vletěla na nás. Nedala nám už žádnou šanci.

Může mít výhra Plzně 1:0 velký vliv na boj o titul?

Věřím, že nijak, vždyť to bylo sedmé kolo. Chtěli jsme si udržet neporazitelnost, mohli jsme uhrát alespoň bod. Na zadek si ale nesedneme a pojedeme dál. Nebudeme z toho dělat nějaké závěry. Zvedneme hlavy. Myslím, že to bude v pohodě. Teď chceme uspět v Evropské lize, pak máme doma Olomouc a tu budeme chtít porazit.

Dostali jste hodně žlutých karet. Hráli jste tedy dost tvrdě?

Nemyslím, že bychom hráli nějak extrémně tvrdě, bylo to za běžné zákroky, vyplývající ze hry a z osobních soubojů. Pan rozhodčí nám je dával hned od začátku.

Věděli jste o tom, že vedení klubu zvažuje, že nenastoupíte do druhé půle?

To se do kabiny nedoneslo. Připravovali jsme se na druhý poločas. Chtěli jsme zápas otočit.

Reklama

Související témata: