Hlavní obsah

Hradec - Brno 2:0Hradec slaví první výhru v sezóně, vyšlápl si na nováčka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Uškovič 1 : 0
31. Šisler 2 : 0
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Fotbalisté Hradce Králové se po pěti měsících dočkali ligového vítězství. V duelu 7. kola doma porazili Brno 2:0 góly Uškoviče a Šislera a ukončili sérii 11 zápasů bez vítězství. Jediným týmem bez vítězství tak zůstává Příbram.

Článek

Oba trenéři nasadili do hry posily, jež do klubů dorazily během posledního týdne. Shodou okolností jde o stopery. Mladý sparťan Brabec v dresu Brna byl znatelně horší než domácí Slovák Jánošík. Hradecký obránce ukázal tvrdost a velmi dobrou hru hlavou. Zato hostující zelenáč, jemuž je předpovídána velká budoucnost, se svezl s nedobrým výkonem brněnské defenzivy.

Hradec sice držel od začátku zápasu více míč, nebezpečnější však byli hosté. Jenže dvě velké šance zahodili. Ve 12. minutě chytil brankář Koubek samostatný nájezd Lutonskému a o pár minut později vystřelil Mezlík ze šestnáctky vedle.

Nevyužité příležitosti Brno srazily. A navíc Hradci pomohla tak trochu náhoda. Pravý obránce Holeš střílel zdálky, míč se mu svezl přesně ke Dvořáka, který přihrávkou před prázdnou bránu vypracoval jasný gól pro Uškoviče. Ve 22. minutě šli domácí do vedení.

Hrotový forvard Dvořák, v posledních dvou sezonách nejlepší střelec domácích, se proti Brnu změnil v nahrávače. Po půlhodině hry si s ním narazil míč záložník Šisler a ranou přibližně z dvaadvaceti metrů zvýšil na 2:0.

Brno bylo od prvního gólu odevzdané. Naopak Hradci se dařily i velmi pohledné akce, například patičková souhra levého záložníka Harby s útočníkem Uškovičem. Bosňan Harba pak na začátku druhé půle potupil beka Pernicu houslemi, které mu nasadil patičkou.

Hradec hrál nejlepší domácí zápas v sezoně, skóre mohl navýšit střelec první branky Uškovič. Vychytal ho však gólman Petr. Také hosté měli pár střel ze střední vzdálenosti a jednu velkou příležitost. Brankář Koubek skvělým zákrokem ale vyrazil Mezlíkův pokus.

7. kolo první fotbalové ligy:
FC Hradec Králové - Zbrojovka Brno 2:0 (2:0)
Branky: 22. Uškovič, 31. Šisler. Rozhodčí: L. Kovařík - P. Filípek, J. Moláček. ŽK: Harba, Uškovič - Šoljič, Glaser, Přerovský. Diváci: 4102.
Hradec: Koubek - Holeš, Jánošík, Fukal, Poděbradský - Štěpán (70. Rezek), Šisler, Hochmeister, Harba - Dvořák (74. Zelený), Uškovič (90. Pávek). Trenér: Plíšek.
Brno: Petr - Pernica, Brabec, Šoljič, Husár - Zavadil, Glaser (57. Přerovský), Sus (72. Fall), Lutonský (75. Jurdík) - Mezlík, Švancara. Trenér: Čuhel.

Reklama

Související témata: