Hlavní obsah

Olomouc - Liberec 3:0Sigma si s chutí zastřílela a odnesl to Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Pospíšil 1 : 0
62. Ordoš 2 : 0
80. Doležal 3 : 0
Záznam online reportáže

Petr MarekPrávo

Liberec poprvé bez Slováka Breznaníka, ale už s uzdravenými Štajnerem a Rabušicem, se v Olomouci snažil hrát s otevřeným hledím, ale Hanáci byli lepší a zaslouženě vyhráli. Po brankách Pospíšila, Ordoše a Dolešala zvítězila Sigma 3:0.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Vojtěch Hadaščok z Liberce (vlevo) se snaží sebrat míč Michalu Ordošovi z Olomouce.

Článek

V úvodu však Severočeši byli aktivnější. Sigma ale vzadu byla pozorná a do šancí je nepouštěla. Sama se poprvé dostal do šance až v 18. minutě, kdy Pospíšil zahrával přímý kop z 18 metrů po faulu na Vepřeka a obloučkem nádherně vymetl pravou šibenici branky bezmocného Bičíka.

Další příležitost domácích přišla o deset minut později. Hořava perfektně vysunul Petra, ten vypálil a těsně minul. To již Sigma hru jasně režírovala. Ve 33. minutě vystrašil přízemní střelou z 20 metrů Bičíka Hubník, gólman Liberce jen ze štěstí vytahoval míč na roh. Po jeho zahrání balón těsně nad poslal hlavou Dreksa.

Po přestávce měla více ze hry Sigma, ale první zahrozil Liberec. Kouč Šilhavý se pokusil oživit svůj tým postupnou výměnou dvou hráčů a málem to přineslo ovoce. Po akci Váchy si naběhl do šestnáctky střídající Blažek, bránu však v dobré pozici netrefil.

Domácí pak v 62. minutě uklidnil Ordoš, který se mezi třemi zadáky šikovně protáhl před Bičíka a byť míč měl na dlouho nohu, stačil ho trefit tak šťastně, že se dokutálel po zemi za brankovou čáru a Sigma vedla dvougólovým rozdílem.

Čtvrthodiny před koncem |Liberec mohl zápas zdramatizovat. Gólman Blaha ale svůj tým podržel. Nejprve včasným vyběhnutím zachránil před Rabušicem, který se na něj řítil sám a poté zázračně zneškodnil bombu Morozenka. Za to zákonitě přišel trest. Schulmeister zprava našel na malém vápně Doležala a ten nezaváhal.

7. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Slovan Liberec 3:0 (1:0)
Branky: 18. Pospíšil, 62. Ordoš, 80. Doležal. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Slyško (SR). ŽK: Ljulka, Vácha, Blažek (všichni Liberec). Diváci: 5285.
Olomouc: Blaha - Rossi, Dreksa, Škerle, Vepřek - Hořava, Pospíšil - Petr (76. Schulmeister), Ordoš, Hubník (84. Navrátil) - Doležal (82. Klesnil). Trenér: Pivarník.
Liberec: Bičík - Ljulka, Kelič, Karišik, Maicon - Janů, Vácha - Hadaščok (56. Blažek), Štajner (61. Morozenko), Bosančič - Rabušic (81. Musiol). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: