Hlavní obsah

Jihlavští už umějí vyhrávat, zvládli přestřelku s Baníkem

Čestmír FolkPrávo

Po pěti úvodních plichtách se jihlavský nováček už naučil v Gambrinus lize vyhrávat. Fotbalisté z Vysočiny zvládli přestřelku s Baníkem a po premiérovém triumfu v Mladé Boleslavi si poprvé připsali tři body i před svými fandy.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jihlavští hráči (zleva) Lukáš Vaculík, Stanislav Tecl a Václav Koloušek se radují z gólu proti Baníku OStrava.

Článek

Díky vítězství 3:2 poskočili v tabulce na pátou příčku a zůstávají jediným neporaženým týmem v nejvyšší soutěži. „Tentokrát asi musely trenérům hlavně v první půli z množství gólů vstávat hrůzou vlasy na hlavě. Mně ale ani příliš nevadí, že jsem dvakrát inkasoval. Hlavně že jsme v báječné kulise vyhráli a udělali další krok k záchraně," připomněl jihlavský brankář Jaromír Blažek, jaký byl před sezónou hlavní cíl jeho týmu.

Spokojený kouč František Komňacký označil momentální umístění v lepší polovině tabulky za historické pro jihlavský fotbal. „Přestože naše hra nebyla zdaleka bez nedostatků, cením si, že jsme tři body vydřeli, byť nás Baník občas přehrával. Oproti začátku sezóny jsme už přece jen zkušenější, dokážeme těsné vedení udržet," liboval si.

V kabině Baníku zavládlo naopak zklamání. „Nepodali jsme špatný výkon, myslím, že se dalo na náš fotbal dívat. Jenže zase jsme dostali hloupé góly. A když se nám povedlo srovnat na 2:2, trefil se Venca Koloušek po pauze z přímého kopu a my jedeme domů s prázdnou," litoval ostravský kapitán Martin Lukeš. Stoper Baníku Benjamin Vomáčka pochválil svůj tým za solidní ofenzívu. „Vzadu jsme ovšem byli hrozně nedůslední. Když jsme prohrávali 1:2, museli jsme otevřít hru, ale domácí byli nebezpeční v brejcích. Vyrovnání těsně před pauzou sice přišlo v pravý čas, jenže pak jsme si nechali dát gól ze standardky," štvalo Vomáčku.

Ostravským chyběl na lavičce kvůli disciplinárnímu trestu trenér Radoslav Látal, který musel utkání sledovat z tribuny, odkud často směrem k hřišti živě gestikuloval. „Na přípravě na zápas jsem se podílel stejně jako jindy. Během střetnutí jsme byli s kolegou Nečkem v telefonickém kontaktu. V tom problém nebyl. Škoda že jsme vyšli naprázdno," mrzelo ho. „Ještě i v závěru jsme měli šance na vyrovnání. Bod by nám slušel," mínil asistent Jiří Neček, jenž měl tentokrát na ostravské střídačce hlavní slovo.

Reklama

Související témata: