Hlavní obsah

Úkol Jihočechů číslo jedna: dohnat fyzičku

České Budějovice

Nový kouč fotbalistů Dynama České Budějovice Miroslav Soukup chce po svých svěřencích, aby hráli s patřičnou agresivitou. Po remíze 1:1 s Duklou však uznal, že hráči ke konci už sotva pletli nohama.

Foto: David Veis, ČTK

Trenér Českých Budějovic Miroslav Soukup

Článek

„Na tenhle styl musíte mít motor, který pomalu odcházel," řekl Soukup. „Proto jsme nedokázali vystupňovat tlak a přidat třeba ještě gól."

Trenér, který ještě nedávno vedl Slovácko, si jako jeden z velkých cílů stanovil právě vylepšení kondice. Během pár dní poznal, že tady má tým rezervy. Dobře o tom věděli i hráči Dukly. „V první půli jsme měli dost práce, ale trenér mě v kabině uklidnil. Řekl mi, že od šedesáté minuty nebudou domácí moct, protože nemají fyzičku, a to se potvrdilo," prozradil obránce Ondřej Vrzal.

Soukup ocenil, že jeho svěřenci hráli zodpovědně v defenzívě. „Ani o jednom hráči nemůžu říct, že by to odchodil nebo nebojoval. Bod je dobrý, i když jsme chtěli tři. Nezbývá nám nic jiného než zkusit vyhrát hned v dalším utkání v Příbrami," prohlásil.

Proti předchozím zápasům, kdy mužstvo vedl kouč Cipro, udělal pár změn v sestavě. Na kraje obrany zařadil Riegla s Machovcem, v útoku hrál Řezníček. „Vsadil jsem na odolné typy. Riegel odehrál hlavně v první půli výborný zápas. Machovec byl lepší v defenzívě než při podpoře útoku. Řezníček dal gól a měl šanci i na další branku. Kdyby ji dal, mohl být mužem zápasu," hodnotil hráče Soukup.

Rovněž změnil rozestavení, proti Dukle nasadil dva útočníky. „Nemůžu říct, jestli to tak bude pokaždé. Také bych chtěl hrát španělsko-anglický způsob fotbalu, ale musíme si říci, na co máme. Jestliže tu jsou útočníci Markovič a Řezníček, kteří chtějí dávat a umějí dávat branky, pak by byla škoda nechávat je mimo hru," dodal trenér Jihočechů.

Reklama

Související témata: