Hlavní obsah

Marko čeká na výhru, ale tým nezatracuje

Jablonec nad Nisou

Jeden bod ze dvou zápasů. Takovou bilanci má zatím po svém příchodu k týmu příbramských fotbalistů trenér Karol Marko. V Jablonci uhráli Středočeši remízu 2:2, když se jim povedlo smazat dvougólové manko v posledních sedmi minutách.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér fotbalistů Příbrami Karol Marko

Článek

„Každý kouč chce jen vyhrávat, což se nám dosud na podzim ještě nepodařilo. Ale mužstvo rozhodně nezatracuji. Jsem rád, že po výpadku se Slováckem jsme zúročili odvahu ve druhém poločase v Jablonci. Vždyť domácí šli do utkání s vědomím, že v případě vítězství mohou poskočit do čela průběžné tabulky. Ale my jsme jim v tom zabránili vydařeným finišem. A to je příslib, na kterém se dá stavět," rekapituloval trenér Příbrami.

Zatímco Marko seděl na příbramské lavičce v této sezóně podruhé, premiéru po jeho boku absolvoval nový asistent Jozef Valachovič. Někdejší stoper Slovanu Liberec zanechal v české lize první stopu už jako hráč před deseti lety, kdy se podílel na libereckém titulu. Zkušenosti sbíral také ve Slovanu Bratislava, Rapidu Vídeň a v Izraeli, navíc i ve slovenské reprezentaci.

„S Jožkou Valachovičem jsme dlouholetí kamarádi už z hráčské doby, kdy působil v áčku Devína Bratislava a já byl v béčku téhož klubu. Trenérsky debutoval v nižší rakouské soutěži, takže není v této branži úplným nováčkem," řekl Marko na adresu svého spolupracovníka. „Moji asistenti nejsou nosiči kuželů, ale vyžaduji od nich fundovaný pohled a názor. To Jožka svou fotbalovou inteligencí splňuje," uvedl kouč. V Příbrami Valachovičovi uvolnil svůj post dlouholetý asistent František Kopač. „Dostal jsem právo přivést si svého asistenta, čehož jsem využil. Neznamená to, že bych měl něco proti panu Kopačovi, který je spojen úzce s příbramským fotbalem," vysvětlil Marko.

A už směřoval svoje úvahy k dalšímu ligovému programu. Nejbližší cíle Příbrami jsou prý jasné. „Myslíme hlavně na příští zápas s Českými Budějovicemi, v němž půjde doslova o šest bodů. Oba týmy jsou dole, bitva o únik ze sestupového pásma mezi posledním a předposledním celkem tabulky bude mít svůj náboj. Chceme zlepšit agresivitu ve středu pole a spoléhat na fyzicky náročný fotbal," naznačil trenér, jakým způsobem hodlá vyvést tým ze suterénu tabulky.

Reklama

Související témata: