Hlavní obsah

Slavia - Teplice 2:0Slavia udolala Teplice v přesilovce. Severočechy nespasily ani nové posily

MinutaMin. Tým Hráč Akce
77. Nitrianský 1 : 0
81. Petrák 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Slavie se v dohrávce 7. kola Gambrinus ligy radovali z druhé výhry v sezóně. Střelecky se však prosadili až poté, co Teplice hrály od 59. minuty v deseti bez vyloučeného Lukáše.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Slávista Martin Juhar (vpravo) utíká teplickému Egonu Vůchovi v dohrávce sedmého kola.

Článek

Teplice vyrukovaly v Edenu na Slavii se dvěma novými posilami. Do základní sestavy naskočili záložník Marek Jarolím a útočník Andrej Kerič, jejich transfery byly dotaženy během reprezentační pauzy.

A právě tato dvojice předvedla nejnebezpečnější akci prvního poločasu. Po rychlém brejku centroval Jarolím z levé strany a volný Kerič z malého vápna mířil hlavou těsně vedle. Slávisté byli na půlce soupeře častěji, ale výsledkem jejich převahy bylo jen několik centrů do vápna bez efektu.

Branku hostů poprvé vážně ohrozil až v závěru půle Juhar ranou z přímého kopu z třiceti metrů, brankář Grigar si s ní nadvakrát poradil.

Krátce po přestávce se blýskl dalekonosnou střelou i teplický Vůch, ale těsně minul. Slavia hrála závěrečnou půlhodinu přesilovku, protože byl za stažení Škody vyloučen hostující kapitán Lukáš. Ale na hřišti to znát ani moc nebylo, protože oslabení Tepličtí mohli jít klidně do vedení. Jenže střídající Mahmutovič ve dvou šancích selhal. Nejdřív střílel po individuální akci z úhlu vedle a pak nedokázal usměrnit míč za záda Čontofalského z bezprostřední blízkosti.

Slávisté nakonec z bídy vydolovali dva góly. Trápení ukončil v 77.minutě Nitrianský přesnou přízemní střelou ze čtrnácti metrů a za chvíli ho napodobil ještě z větší vzdálenosti Petrák. Teplice tak z posledních pěti zápasů získaly pouhý bod a v tabulce zůstaly čtrnácté.

Dohrávka 7. kola Gambrinus ligy:
Slavia Praha - Teplice 2:0on-line
Branka: 77. Nitrianský, 81. Petrák. Rozhodčí: M. Paták - Pospíšil, Mokrusch. ŽK: Kisel, Tusjak, Hubáček (všichni Slavia). ČK: 61. Lukáš (Teplice). Diváci: 6304.
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Juhar - Vošahlík (86. Koreš), Petrák, Zmrhal, Tusjak (59. Mičola) - Kisel (89. Jarolím) - Škoda. Trenér: Rada
Teplice: Grigar - Ježdík, Lukáš, Matula, Rosa - Ljevakovič - Vůch, Vachoušek, M. Jarolím (67. Vondrášek), Podaný - Kerič (69. Mahmutovič). Trenér: Přerost.

Reklama

Související témata: