Hlavní obsah

Viktoria Plzeň získala posilu z Ruska. Přichází zkušený útočník Adamov

Bývalý ruský reprezentant Roman Adamov se stal další posilou fotbalistů Viktorie Plzeň. Třicetiletý hráč podepsal na západě Čech roční smlouvu. Informoval o tom oficiální web klubu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fotbalisté Plzně přivítají v kabině novou posilu.

Článek

Adamov má zkušenosti z ruské i ukrajinské ligy a v Plzni si libují, že získali hotového hráče, který ještě zvýší konkurenci v útočné formaci. Na podzim bude Adamov k mání jen v domácích soutěžích, kvůli pozdnímu příchodu jej Západočeši nestihli zaregistrovat pro duely Evropské ligy.

"Zkušenosti minulých týdnů, kdy se nám v rychlém sledu zranilo postupně hned několik klíčových fotbalistů, nám potvrdily nutnost rozšíření stávajícího kádru o hotového fotbalistu. Právě na hrotu ofenzivy navíc k Marku Bakošovi nemáme adekvátní náhradu v podobě tradičního útočníka s čichem na branky. Roman Adamov je velmi zkušeným fotbalistou, který má za sebou velké množství náročných zápasů. Jsme pevně přesvědčeni, že našemu týmu bude schopen okamžitě pomoci," řekl k nové akvizici generální manažer Plzně Adolf Šádek.

Adamov hrál za všechny ruské reprezentační výběry i za seniorský tým, s kterým získal na ME 2008 bronzové medaile. V ruské Premier lize odehrál 300 utkání a vstřelil 85 branek. V roce 2007 se stal dokonce nejlepším střelcem soutěže, o rok později získal s Rubinem Kazaň mistrovský titul.

Reklama

Související témata: