Hlavní obsah

Český fotbal prý řídí albánská mafie

Praha

Vypadá to ještě hůř, než se čekalo. V materiálech sparťanského bosse Daniela Křetínského, které předal předsedovi Fotbalové asociace FA ČR Miroslavu Peltovi a ten pak šéfovi protikorupční policie Tomáši Martincovi, mají údajně být informace o podvodných sázkách, za kterými stojí albánská mafie.

Foto: ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Podle serveru iSport mají Albánci velký vliv na některé české sudí, kteří pískají zápasy podle jejich not. Mafiáni pak v cizině sází na zápasy ohromné částky a inkasují miliardové zisky.

Sázení probíhá přes internet a při uplacení rozhodčího nic neriskují. Mohou například v posledních minutách vsadit, že v utkání ještě padne tolik a tolik gólů a arbitr to po předešlé domluvě hravě zařídí. Vše je naoko čisté a balík peněz zaručen. Aby se předešlo přílišné pozornosti českých strážců zákona, sází se výhradně ze zahraničí.

Je zřejmé, že se Křetínského zpráva netýká jen sudích, ale i bafuňářů českého fotbalu. "Před nějakým časem jsem říkal, že bych za většinu lidí v profesionálních soutěžích dal ruku do ohně. Myslel jsem to skoro se stoprocentní jistotou. Na základě těchto informací jsem u některých věcí dostal otazník," připustil Pelta. Vše nasvědčuje tomu, že měl pravdu.

Reklama

Související témata:
Albánci