Hlavní obsah

Řepka se po dvou letech znovu trefil a rozhodl o remíze. Ale nemluvil

Příbram

Důrazné „NE!“ Řekl novinářům stoper Dynama Tomáš Řepka, ač svým gólem zachránil Jihočechům bod, který je dokonce v tu chvíli posunul na předposlední příčku, kam spadly Teplice.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Řepka pod logem jihočeského klubu.

Článek

Příbramský kouč Karol Marko trochu překvapil tím, že sérii čtrnácti zápasů bez výhry nebere a tuto matematiku nechává na novinářích. „Na jaře skončil jeden ročník, teď běží nový. Chápu, že pro novináře to je zajímavé, počítat takové série, ale já je neberu a v kabině o tom také nepadlo ani slovo," pravil Marko.

O Táborském chvíli váhal

Řepkovi spoluhráči byli mnohem sdílnější. „Za druhou půli jsme si bod zasloužili, říkal spokojený Roman Lengyel. „My jsme sem ale přijeli s tím, že získáme tři. V první půli byli domácí lepší, měli i další šance," dodal. K tomu, jestli kabina probírala, že v probíhající aféře by mohl být i jejich klub, řekl s úsměvem: „Kdepak, o tom se vůbec nebavíme. Soustředíme se na fotbal. Teď potřebujeme potvrdit bod z Příbrami doma s Teplicemi, a to všemi třemi,"

Trenér Dynama Miroslav Soukup byl s bodem spokojený. „Vždycky to dělím na dvě věci. Výsledek a hru. Přijeli jsme bodovat, to jsme splnili a hra ve druhém poločase mě také uspokojila. V prvním měli domácí kromě gólu ještě nějaké šance. Našim hráčům patří uznání, že zápas po první půli nevzdali a nakonec bod vybojovali," oddechl si Soukup.

V pátek dostal z Mladé Boleslavi novou posilu, ofenzivního záložníka Iva Táborského. „Povedlo se to dotáhnout na poslední chvíli, takže jsem chvilku zvažoval, zda ho nasadit už od začátku. Ale pak převážila fakta, že je to kvalitní hráč, který prostředí na Jihu Čech zná. Jeho výkon mě uspokojil a věřím, že až se dostane do herního rytmu, bude ještě lepší," pravil na jeho adresu.

„Jsem rád, že se povedlo hostování vyřídit. V Mladé Boleslavi jsem nehrál a přál si jít do Dynama, kde jsem už potřetí a znám to tam. Přišel jsem v pátek a bylo příjemné, že kluci byli v pohodě, pod žádnou dekou z důležitosti zápasu. Bod je pro nás cenný a věřím, že nás nakopne k zisku dalších," říkal spokojený Táborský.

Hruška vzal gól na sebe

Příbram vedla a promarnila další šance ke zvýšení náskoku, což ji nakonec mrzelo. „Pochopitelně, že ano. Měli jsme dát šance z první půle a vyhráli bychom. Takhle... Těžko se o tom mluví, z naší strany je to takový divný fotbal, pořád čekáme na vítězství, ale nezbývá, než tvrdě makat a věřít, že přijde už třeba v Jihlavě," kroutil hlavou Petr Trapp, se třemi góly nejlepší střelec Příbrami.

Opora v brance a kapitán mužstva Aleš Hruška vzal vyrovnávací gól na sebe... „Vyběhl jsem na centr, chtěl jsem mužstvu pomoct, ale na míč jsem nedosáhl a Řepka tam byl sám. Je to škoda, protože tři body by nás posunuly výš v tabulce a lépe by se nám dýchalo. Ale žádná deka na nás zatím neleží," říkal smutně Hruška.

„Pokud má Hruška ze situace před vyrovnávacím gólem takový pocit, já ho respektuji, ale z gólu ho neviním, protože u Řepky měl být někdo z hráčů," hájil gólmana kouč Marko. „Dnes jako by se naše mužstvo bálo vyhrát a pak se strachovalo o výsledek. Vedli jsme 1:0, ale zápas jsme pak měli hrát jinak, taktičtěji. Když jsme v první půli, kdy jsme měli převahu, nedali dvě šance, fotbalový Bůh nás ve druhé potrestal vyrovnáním," konstatoval Marko.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Plzeň 30 54 : 21 65
2 Sparta 30 55 : 23 63
3 Liberec 30 46 : 34 54
4 Jablonec 30 49 : 41 49
5 Olomouc 30 38 : 29 47
6 Dukla 30 48 : 37 46
7 Slavia 30 41 : 33 42
8 Ml. Boleslav 30 34 : 43 38
9 Slovácko 30 37 : 41 37
10 Jihlava 30 36 : 42 36
11 Příbram 30 27 : 39 32
12 Teplice 30 36 : 47 32
13 Brno 30 34 : 53 32
14 Ostrava 30 34 : 44 29
15 Č. Budějovice 30 24 : 49 26
16 Hradec Králové 30 27 : 44 25

Reklama

Související témata: