Hlavní obsah

Na jih Čech jsem se těšil, přiznal Táborský

Příbram

Až v průběhu pátku byly definitivně vyřešeny všechny náležitosti kolem hostování Iva Táborského (27) z Mladé Boleslavi v Dynamu České Budějovice. Na jihu Čech je už potřetí. Trenér Miroslav Soukup mu dal důvěru pro základní sestavu v „šestibodovém“ utkání v Příbrami a Táborský patřil k nejlepším hráčům hostujícího celku. „Hlavně, že jsme při mojí obnovené premiéře neprohráli,“ oddechla si nová posila Jihočechů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ivo Táborský (vpravo) ještě v dresu Mladé Boleslavi.

Článek

Jak jste spokojený s remízou v duelu dvou týmů z konce tabulky?

Do Příbrami jsme přijeli bodovat. To jsme splnili. Tajně jsme mysleli na všechny tři, ale do zápasu jsme nevstoupili dobře, takže vzhledem k jeho vývoji je remíza spravedlivá. Příbram měla šance v první půli, my jsme byli lepší ve druhé. Hlavně jsme dělali mnohem méně chyb než v prvním poločase, kdy jsme hodně chybovali v rozehrávce i u jednoduchých balónů.

Nepramenily ty chyby z přílišné nervozity? Přeci jenom byl to zápas, jak se říká, o šest bodů...

Nevím, jestli to bylo nervozitou, protože to byl hodně důležitý zápas. Po změně stran jsme si ale vytvořili tlak, nic jiného nám také nezbývalo. Naštěstí to tam Řepkovi spadlo.

Vaše hostování se seběhlo velmi rychle a na poslední chvíli. Chtělo se vám vůbec na jih Čech?

Do Budějovic jsem sice přišel až v pátek, ale znám tohle prostředí a většinu hráčů velice dobře. Jsem tu už potřetí. Těšil jsem se a doufal, že vyřizování formalit dobře dopadne a všechno se stihne. Vím, že to nebylo administrativně jednoduché, ale vedení Dynama hostování zdárně dotáhlo. V Mladé Boleslavi jsem nebyl v pozici, abych pravidelně hrál. Když se naskytla tahle možnost, byl jsem rád.

Vy jste ale mohl změnit dres už na začátku podzimu...

Vím, že trenér Soukup o mne měl zájem už před sezónou, když ještě trénoval Slovácko. Tehdy jsem se rozhodl, že se poperu o místo v základní sestavě Mladé Boleslavi. To nevyšlo, takže jsem vděčný, že mě chtěl i teď a hned mi dal šanci v základní sestavě, i když jsem absolvoval jen páteční trénink. Hlavně, že jsme při mojí obnovené premiéře neprohráli.

V jakém psychickém rozpoložení jste našel v pátek kabinu Dynama?

I když bylo Dynamo u dna tabulky, když jsem přišel do kabiny, nebylo tam nic takového znát. Žádná deka nebo zmar. Na tréninku byla legrace, ale všichni makali na sto procent. Jinak to ani nejde, protože z téhle situace nám nikdo nepomůže, to musíme zvládnout sami. Věřím, že se ještě zvedneme a přijdou i lepší výsledky. S tímhle mužstvem určitě nepatříme na poslední příčku. Jména sama o sobě sice nic nevyhrají, ale určitě to bude lepší, hlavně musíme dělat body. Tenhle nás doufám nasměruje k dalším.

Byl jste si vědom, že v případě prohry budete mít na poslední příčce tabulky už nepříjemnou tříbodovou ztrátu?

V koutku duše jsem se obával, že když v Příbrami prohrajeme, bude mezi námi tříbodová díra a případně nám mohou ještě víc odskočit další mužstva. Z tohoto pohledu bylo strašně důležité v tomhle zápase bodovat. To jsme splnili a doufám, že nám to pomůže hned v dalším utkání s Teplicemi.

Reklama