Hlavní obsah

Teplice - Plzeň 1:1Marné Teplice neskolily ani Plzeň hrající skoro celý zápas o deseti

Teplice

Ani sedmdesát šest minut dlouhá přesilovka nebyla Teplicím nic platná a dál čekají na vítězství. Tříbodovou radost zažili Severočeši pouze v prvním kole. V neděli doma proti Plzni sice rychle vedli, hosté navíc hráli už od 14. minuty bez vyloučeného Čišovského, nicméně Teplice se z bídy letošního podzimu nevymanily.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Michal Ďuriš z Plzně se raduje z gólu.

Článek

Domácí borce po sérii šesti zápasů bez vítězství a třech duelech, v nichž nedosáhli ani na bod, vítal při nástupu pokřik „Přerost ven", který se opakoval i krátce po zahájení. To se fanoušci Severočechů dožadovali odvolání trenéra Přerosta, který nechal překvapivě na lavičce náhradníků Marka Jarolíma a Andreje Keriče, kteří přišli jako posily během reprezentační přestávky z Jablonce, respektive Sparty.

A už po deseti minutách vítězoslavně máchal rukama směrem k tribunám, když chybu Horvátha v rozehrávce nedokázal uhasit Čišovský a Mahmutovič stoprocentní šancí tváří v tvář Kozáčikovi nepohrdnul - 1:0.

Když pak Čišovský další hrozbu brejku rychlíka Mahmutoviče uhasil jen za cenu faulu ztrestaného sudím Jechem červenou kartou, zdála se situace Západočechů hodně svízelná.

Jenže kdo přišel až po vyloučení, neměl šanci postřehnout, že domácí hrají přesilovku. Žádnou převahu si nevytvořili, hosty k brance nepřikovali a o šancích si mohli nechat jen zdát.

Jediným světlým okamžikem v podání teplického výběru byla akce osm minut před poločasem, která navíc vznikla spíše přičiněním hostujícího kapitána Horvátha chybujícího v rozehrávce, a tak měl stoprocentní šance po Vůchově přihrávce na malé vápno Mahmutovič, nicméně Kozáčik tasil výborný zákrok.

Plzeň i v deseti dokázala držet bez problémů míč, sebevědomí jí dodalo rychlé vyrovnání. Po rohovém kopu Daridy poslal míč hlavou do sítě Ďuriš - 1:1. Západočeši se poté snažili o svoji kombinační hru, byť byli oslabení, ale v blízkosti pokutového vápna chyběla větší přesnost, před poločasem navíc musel střídat Horváth, a tak hra hostů dostala další ránu.

Ani po přestávce se početní rozdíl na hře nijak neprojevil. Když už Teplice měly balón, končilo jejich snažení nepřesnostmi v blízkosti pokutového území, přesný centr při pokusech o průnik ze stran byl pak vzácností vskutku neviděnou.

Hosté pozorně bránili, díky četným nepřesnostem domácích borců ani nebyli v žádné svízelné situaci. Zdlouhavá rozehrávka teplicích hráčů budila spíše úsměv, než aby naháněla obavy. Kozáčik v plzeňské svatyni tak všechny míče propadnuvší k jeho rukám bez problémů sbíral. Jeho spoluhráči v deseti už na ohrožení svatyně Grigara neměli dostatek sil, tudíž Teplice bod alespoň bod po třech předešlých prohrách braly

Teplice- Plzeň 1:1
Branky: 10. Mahmutovič - 17. Ďuriš. Rozhodčí Jech-  - Filípek, Pospíšil ŽK: Vachoušek, Mahmutovič, Ljevakovič (všichni Teplice). ČK 14. Čišovský (Plzeň). Diváci: 5480. Poločas 1:1.
Teplice: Grigar - Ježdík, Matula, Rosa, Chovanec - Ljevakovič - Vůch (66. Dolejš), Jindráček, Vachoušek, Podaný (78. Melunovič) - Mahmutovič (83. Jarolím). Trenér: Přerost.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Horváth (41. Hora), Darida - Rajtoral, Hanousek, Ďuriš (90. Hejda) - Adamov (31. Ševinský). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: