Hlavní obsah

Zkusím střeleckou úspěšnost zopakovat co nejdříve, glosoval liberecký Blažek dva góly do ostravské sítě

Liberec

Pobyl na hřišti jen druhých pětačtyřicet minut, přesto se stal střídající ofenzivní záložník Jan Blažek ústřední postavou zápasu libereckých fotbalistů s Baníkem Ostrava. Dvěma krásnými góly zařídil srovnání nepříjemného manka z pohledu domácího týmu a výrazně pomohl Slovanu aspoň k remíze 2:2.

Foto: David Veis, ČTK

Fotbalisty Liberce zachránil dvěma góly proti Ostravě útočník Jan Blažek.

Článek

„Pro nás je to v každém případě ztráta dvou bodů. Chtěli jsme vyhrát, protože to byl důležitý zápas i o sebedůvěru. Jediným pozitivem je fakt, že jsme i za nepříznivého stavu prokázali sílu a dokonce jsme šli i za vítězstvím. Věřil jsem tomu, že pokud bychom hráli ještě pět minut, tak skóre obrátíme," líčil Blažek.

Jeho nasazení do druhé půle bylo šťastným tahem ze strany trenéra Šilhavého. Nemrzelo ale dvougólového střelce, že nenastoupil už od začátku? „Takhle jsem to nebral. Trápila mě viróza a počítal jsem s tím, že bych se mohl na hřiště dostat nejspíš až z pozice střídajícího hráče. Na celý zápas bych asi ještě neměl potřebnou fyzičku," uvažoval liberecký fotbalista, který okamžitě po svém příchodu na trávník rozhýbal ofenzivu mistra.

V lize se letos trefil poprvé a hned i podruhé. To je pro něj vzpruha. „Na ten můj postupový gól do sítě Karagandy z červencového předkola Ligy mistrů se už asi zapomnělo. Jsem rád, že mi to tam konečně padlo i v domácí soutěži. Musím se i dál pokoušet o zakončení a snad to znovu přijde. Jen bych si přál, abych něco podobného zopakoval co nejdříve," usmál se Blažek.

A kvitoval návrat uzdraveného Jiřího Štajnera do sestavy. „Jirka je velký bojovník. Jeho zapojení do tréninku a hlavně opětovný přínos pro mužstvo vnímáme jako fantastickou zprávu. Vždyť i po zápase v Olomouci dokázal vyléčit zraněný kotník za dva dny," ocenil záložník fotbalistu, který proti Baníku Ostrava nastoupil dokonce i s kapitánskou páskou.

Trenér Jaroslav Šilhavý byl Blažkovým výkonem samozřejmě potěšen: „Na Honzovo střelecké vzkříšení jsme čekali dlouho. Zabral v pravý čas, když to mužstvo potřebovalo. Víme, co v něm je, ale musí formu dál potvrzovat na hřišti."

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava