Hlavní obsah

Jsme dva body od prvního místa, tak proč to nezkusit, usmíval se olomoucký kanonýr Ordoš

Praha

Na Hané mu můžou začít stavět pomník. Devětadvacetiletý kanonýr Michal Ordoš dvěma góly vystřílel na Letné Sigmě tři body. „Měl jsem i kus štěstí,“ říkal po utkání skromně.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sigma Olomouc oslavuje s fanoušky vítězství na Spartě. Zleva trenér Roman Pivarník, Michal Ordoš a Jakub Petr.

Článek

Spartu poslal do kolen během jedenácti minut a při obou trefách kolem sebe měl neuvěřitelně hodně volného prostoru. „První trefě předcházel vynikající centr od Rossiho. Byl u mne pravý bek (Gil - pozn. autora), on je takový menší, takže na mne nedosáhl a já měl míč pěkně na hlavě. Nebyl to problém se trefit. Ten druhý gól byl po klasické standardce. Aleš Škerle vyhrál souboj, míč se ke mně odrazil, já se otočil a trefil bránu. Bylo to i se štěstím, ale to v takových situacích prostě musíte mít... Rozhodně to ale nebyl můj životní zápas. Ten doufám ještě přijde. V první půli jsem hrál hodně špatně,“ ohlédl se za svými trefami s notnou dávkou sebekritiky.

„V první půli nás Sparta jasně přehrávala. V podstatě byla lepší až do té penalty v 60. minutě. My jsme do té doby nestíhali hlavně ve středové řadě, kde se dobře točili Kadlec s Pavelkou a Holkem. Paradoxně nás nakopla ta sparťanská penalta. Zvedli jsme se a vyhráli. Poslední půlhodinu jsme byli vládci na hřišti my. Z těch dvou gólů a tří bodů mám proto ohromnou radost,“ přiznal olomoucký kanonýr.

Penalta podle něj byla

O penaltě podle Ordoše nebyl důvod diskutovat. „Podle mne byla jasná, alespoň tak jsem ji viděl ze hřiště. Gólman Martin Blaha do toho šel nohama místo rukama. Ale to mu rozhodně nevyčítám, protože za stavu 1:1 nás podržel při Kweukeho sólu fantastickým zákrokem,“ zdůraznil Ordoš.

V závěru zápasu vyběhl i na Schulmeistera s Klesnilem, kteří váhali s rozehráním rohového kopu... „Oni by to tam drželi klidně dvacet minut. Mně se to nelíbilo, tohle k fotbalu nepatří. Sparťani byli vytažení z vlastní šestnáctky. Kdyby mi to Klesnil posadil na hlavu, mohli jsme vyhrát 3:1. Řekl jsem jim, ať tam nedělají zmatky, kopnou roh a dáme gól. Málem jsme ho opravdu dali.“

Prokletí zlomili už v poháru

Sigma sedm let Spartu neporazila. Prokletí zlomila paradoxně na Letné. „Prokletí jsme zlomili už na jaře ve finále domácího poháru, kdy jsme Spartu porazili. V pondělí jsme jeli na Letnou s cílem bodovat, a to se povedlo. Z Letné se body často nevozí, proto má tohle vítězství pro nás velkou cenu. V pátek ho ale musíme potvrdit doma s Brnem,“ konstatoval Ordoš, kterému vyhovuje hra ve středové řadě... „Jako volný hráč nemusím tolik bránit,“ liboval si.

„Ale jsem sám překvapený, že jsem dal na podzim v lize už sedm gólů. Je to o dobrém výběru místa i štěstí. A samozřejmě spoluhráčích, kteří o mně vědí,“ zdůraznil a hned dodal: „Jsme dva body od prvního místa, tak proč to nezkusit na něj zaútočit. Chceme do evropských pohárů. Začátek podzimu nám vyšel, takže už z něj nemůžeme couvnout.“

Reklama

Související témata: