Hlavní obsah

Přerost zůstává trenérem Teplic, vedení klubu o změně zatím neuvažuje

Teplice

Představenstvo prvoligového fotbalového celku FK Teplice vyjádřilo na úterním jednání nadále podporu hlavnímu kouči Miroslavu Přerostovi, byť se týmu vstup do nové sezóny Gambrinus ligy příliš nevydařil. Po osmi kolech se krčí těsně nad sestupovým pásmem.

Foto: Petr Horník, Právo

Admir Ljevakovič z Teplic (vlevo) v souboji s Lubošem Kaloudou z Dukly.

Článek

Severočeši zažívají nejhorší start do nejvyšší soutěže v historii. Se šesti získanými figurují na čtrnácté pozici. Ředitel klubu František Hrdlička však odmítl, že by teplické vedení zvažovalo změnu na trenérském postu. "Tuto otázku jsme vůbec neřešili, o změnách ve vedení týmu a trenérově pozici absolutně nebyla řeč. Ano, víme, kde v tabulce jsme a netěší nás to, ale vůči trenérovi nepadla ani žádná ultimáta. Taková slova neznám. Ve vedení týmu se nic nemění a v dohledné době ani měnit nebude," uvedl pro ČTK Hrdlička.

Pětatřicetiletý Přerost je nejmladším koučem na ligové scéně, ale neprožívá dobrou premiéru mezi elitou, kam se dostal poté, co na teplické lavičce po loňské sezóně skončil Petr Rada. Teplice pod Přerostovým vedením vyhrály jediný duel, když v prvním kole zdolaly Mladou Boleslav. Pak už získaly jen tři body za nerozhodné výsledky.

Se čtyřmi vstřelenými brankami jsou Teplice také nejhorším ofenzivním mužstvem soutěže. Nevoli dávají najevo i jejich fanoušci. Tvrdé jádro žádalo Přerostovo odvolání už při nedělním střetnutí s Plzní, s níž domácí remizovali 1:1. "Dnes jsme společně s trenérem Přerostem řešili hlavně to, jak ze současné situace ven. Co udělat pro to, abychom se v tabulce posunuli výš," řekl Hrdlička.

Tepličtí se také snaží posilovat kádr. V nedávné reprezentační pauze přišli záložníci Marek Jarolím s Jakubem Podaným a útočník Andrej Kerič. Poslední dva jmenovaní na severu Čech hostují ze Sparty.

Reklama

Související témata: