Hlavní obsah

Brno veze bod z Olomouce, Jihlava udržela výhru nad Příbramí

Praha
Aktualizováno

Dvěma zápasy odstartovalo v pátek večer 9. kolo fotbalové Gambrinus ligy. Sváteční program zahájil duel Jihlavy s Příbramí, která je po prohře 1:2 nejhorším celkem soutěže. Ve druhém utkání pošilhávala domácí Olomouc v duelu s Brnem po prvním místě tabulky, remíza 1:1 ale nepřinesla ani jednomu týmu změnu pozice. Sigma zůstala čtvrtá, Brno šesté.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jakub Petr z Olomouce (vlevo) zkouší obejít brněnského Miroslava Krále.

Článek

Jihlavě se vydařil před vyprodanými tribunami reparát za pětibrankový debakl s Brnem, který byl pro tým ligového nováčka Vysočiny vůbec první porážkou v nové sezóně. Příbrami se naopak nepodařilo přerušit čtrnáctizápasovou sérii bez vítězství a spadla na dno ligové tabulky.

Domácí se dostali do vedení už ve 2. minutě utkání, když si po centru Jungra srazil míč do vlastní sítě Koukal. Jihlava byla aktivnější, náskok se jí ale podařilo zvýšit až v 68. minutě, kdy se z penalty nemýlil Tecl. Dvoubrankové vedení domácí ukolébalo a málem toho mohli litovat. V 83. minutě totiž snížil Trapp a před brankou Jihlavy začalo být horko. V největší šanci na vyrovnání byl v nastaveném čase Wágner, který ale ve slibné pozici hlavičkoval mimo tyče.

Vedení Zbrojovky vydrželo jen šest minut

Další lákavá výzva po pondělním vítězství nad Spartou stála v prologu 9. kola před fotbalisty Olomouce. Výhra nad Brnem by totiž čtvrtý celek tabulky minimálně do sobotního programu posunula do čela tabulky.

To by ovšem domácí nesměli pustit Brňany do vedení. Ve 23. minutě totiž ztratil na polovině hostů míč Ordoš, Zbrojovka se nadechla k protiútoku a Švancara namířil z hranice šestnáctky přesně k levé tyči. Vedení hostujícího celku ale vydrželo jen šest minut. Ve 23. minutě totiž na centr Vepřeka naskočil nejvýš Dreksa, který hlavou srovnal.

V následující hodině hry se již skóre nezměnilo. Hostům nepomohla ani početní výhoda, kterou měli od 64. minuty po vyloučení Škerleho, v 83. minutě navíc musel z trávníku předčasně brněnský Škoda a síly se opět vyrovnaly. Závěrečný drtivý tlak domácích kýžený vítězný gól nepřinesl a Olomouc zůstala na čtvrtém místě tabulky, Brno je šesté.

Gambrinus liga pokračuje třemi zápasy v sobotu, hlavním šlágrem je večerní derby pražských S na stadiónu ve vršovickém Edenu.

Gambrinus liga - 9. kolo
Pátek
Jihlava - Příbram 2:1 (1:0)on-line
Branky: 2. vlastní Koukal, 68. Tecl z pen. - 83. Trapp.
Olomouc - Brno 1:1on-line
Branky: 29. Dreksa - 23. Švancara.
Sobota
17:00 Č. Budějovice - Teplice
17:00 Ostrava - Ml. Boleslav
20:00 Slavia - Sparta
Neděle
17:00 Hradec Králové - Liberec
17:00 Plzeň - Slovácko
Pondělí
19:00 Jablonec - Dukla

Reklama