Hlavní obsah

Musím už dát gól a dohnat bráchu, říká útočník Slavie Škoda

Poprvé si zahraje derby proti Spartě jako slávista. Do klubu přišel v zimě, na jaře ho o velkou bitvu připravilo zranění. V Bohemce, kde léta působil, nastoupil útočník Milan Škoda proti letenským několikrát. „Ale gól jsem nikdy nedal. Možná jen v přípravě nebo v poháru, v lize ne. Docela rád bych to utnul,“ říká 26letý fotbalista.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Milan Škoda věří, že v derby prolomí střeleckou smůlu.

Článek

Kdo jde do derby jako favorit?

Já nevím, jestli zrovna tenhle zápas má favorita. Sparta je sice před námi, ale my hrajeme doma. Jim se nedaří podle představ a věřím, že jsme schopni vyhrát.

Co momentálně Spartě nejvíc chybí?

Byl jsem se s kamarády na Letné podívat na jejich posledním zápase s Olomoucí. Hodně jim chyběl Matějovský, který nehrál od začátku. A bylo vidět, že Sparta není úplně v pohodě.

Jaké přednosti Sparty jste vypozoroval?

Koukal jsem spíš na stopery. Jarošík neprohrál snad ani jeden souboj, Švejdík to taky zvládá slušně. A vpředu je nebezpečnej Kweuke. Těží z té své figury, má ohromnou sílu. Je to hromotluk. Jedno jeho stehno je jako moje obě (úsměv).

Kdo je pro vás nejlepší útočník na světě?

Rooney, bez diskuzí. Já mám hrozně rád celý Manchester United a Rooney si mě získal úplně vším. Dává góly, ale taky skvěle pracuje pro mančaft. Umí ránu přijmout i rozdat, někdy je trošku hajzlík.

Vy taky umíte přijmout i rozdat, ne?

Jo, s tím nemám problém... V tom mám z Bohemky obrovskou školu od Harťase (Hartig - pozn. aut.). Ten neuhnul před ničím a šel do všeho na tisíc procent. Trenér Hoftych ho za tohle měl hrozně rád. A vždycky mi říkal: když nedáváš góly, musíš aspoň takhle jako on pomoci mančaftu.

Vám se teď střelecky zrovna nedaří, v osmi zápasech jste dal jeden gól.

To je hrozný, strašná bída. Doufám, že se to teď zlomí. Bylo by fajn, kdyby se to povedlo zrovna v derby. Už ten gól dát musím.

Váš bratr Michal přestoupil do Brna a při premiéře před týdnem dal dva góly. Co na to říkáte?

Měl jsem z toho radost. Pro bráchu bylo fajn, že odešel ze Střížkova do ligového mančaftu. A myslím, že Brno je pro něj úplně super. Ale od chvíle, co skončil zápas, mám na talíři, že dal dva góly... Musím zabrat, abych ho dohnal. Přece nemůže být přede mnou, to je skandál (smích). Na derby se přijde podívat, tak snad mu něco ukážu.

Hráli jste někdy spolu?

Začínali jsme v ČAFC Praha, jenže on byl vždycky v nižší kategorii, protože je o dva roky mladší. I když jsme pak byli oba v Bohemce. Ale vzpomínám si, že jednou jsme oba nastoupili za béčko Bohemky, dokonce jsme každý dali gól.

Je podobný typ jako vy?

Docela jo. Ale hlavně je levák, ti jsou vždycky zajímavější. Myslím, že v sobě má velký potenciál.

Váš otec Milan byl taky útočník. Pamatujete si jeho zápasy?

Když hrál ligu za Bohemku, tak samozřejmě ne, sotva jsem se narodil. Ale jak pak hrál za ČAFC nebo Sibřinu, tak už jo. Bylo to takovej hajzl. Chodil do všeho a ještě furt kecal (úsměv). Na Sibřině dostával často červenou, ale hodně jich bylo za kecy.

Vy jste jiný?

Moc ne, ale umím se trošku víc krotit. Když srovnám nás tři, táta byl nahoře, já jsem uprostřed a brácha je nejklidnější...

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava