Hlavní obsah

Budějovice - Teplice 3:2České Budějovice zvítězily v lize po dvou měsících

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Táborský 1 : 0
36. Klesa 2 : 0
72. Machovec 3 : 0
77. Jarolím 3 : 1
87. Vachoušek 3 : 2
Záznam online reportáže

České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic porazili v 9. kole první ligy Teplice 3:2. Ukončili tak dvouměsíční půst bez vítězství, když předtím naposledy v prvním kole vyhráli nad Olomoucí. Díky třem bodům opustili sestupové příčky. Na ně naopak klesli Tepličtí, kteří sice dvakrát skórovali, ale zůstávají se šesti vstřelenými góly nejméně produktivním celkem soutěže.

Foto: David Veis, ČTK

Trenér Českých Budějovic Miroslav Soukup

Článek

Hosté přitom začali velmi aktivně, už ve 20. vteřině se dral k zakončení Mahmutovič, ale jeho střelu vyrazil Daněk. Jenže Jihočeši prakticky z první nebezpečné šance udeřili. Ve 22. minutě si vyměnili míč Táborský se Sandrem. Brazilský záložník přesně načasoval přihrávku na rozběhnutého spoluhráče. Táborský se protáhnul středem obrany a překonal Grigara.

O pár minut později měli dvě slušné příležitosti hosté. Jenže Lukáš hlavou po rohu mířil vedle a Mahmutovič nedokázal zareagovat na centr, který se od něj jen odrazil k Daňkovi.

České Budějovice dokázaly do přestávky svůj náskok ještě zvýšit. Na centr Sandra z levé strany nedosáhli Rosa ani Chovanec a Klesa tím pádem pohodlně přidal druhý gól.

Teplice v úvodu druhé části vystřídaly dva hráče. Jenže skóre se jim nedařilo změnit. To se naopak povedlo potřetí Jihočechům. Javorek ideálně načasoval přihrávku středem na rozběhnutého Machovce a slovenský obránce zaznamenal svůj premiérový gól v dresu Českých Budějovic.

Teplice však nakonec přeci jen zabraly a dokázaly zápas zdramatizovat. Nejprve Vůchův centr umístil do branky Jarolím. Ještě více naděje hostů dodal svým zásahem Vachoušek.

Víc však Teplice nestihly, Jihočeši tak pod novým trenérem Miroslavem Soukupem zatím neprohráli a ze tří zápasů vybojovali pět bodů. Naopak Severočeši čekají na výhru osm zápasů.

Dynamo České Budějovice - FK Teplice 3:2 (2:0)
Branky: 22. Táborský, 36. Klesa, 72. Machovec - 76. Jarolím, 86. Vachoušek. Rozhodčí: Zelinka - Moláček, Štěrba. ŽK: Daněk - Chovanec, Matula, Lukáš.
Č. Budějovice: Daněk - Riegel, Řepka, Lengyel, Machovec - Klesa (59. Rýdel), Javorek, Otepka (67. Hanzlík), Sandro - Táborský (87. Linhart), Řezníček. Trenér: Soukup.
Teplice: Grigar - Ježdík, Lukáš, Rosa, Chovanec - Vůch, Vachoušek, Matula, Podaný (46. Dolejš) - Mahmutovič (82. Melunovič), Jindráček (58. Jarolím). Trenér: Přerost.

Reklama

Související témata: