Hlavní obsah

Fanoušci při derby řádili, sparťan vběhl na hřiště

Praha

Fotbalové derby mezi Slavií a Spartou přineslo tradičně výtržnosti ze strany fanoušků. Už před zápasem policie zadržela šest lidí, dalších devět pak během utkání, které muselo být kvůli házení předmětů dvakrát přerušeno. Jeden dokonce vběhl na trávník, údajně šlo o příznivce Sparty.

Foto: Milan Malíček, Právo

Pyrotechnika na stadiónu v Edenu

Článek

Jako první utkání přerušili fandové Sparty, kteří při rohovém kopu Slavie zasypali domácího kapitána a bývalého hráče Sparty Karola Kisela kelímky od piva a dalšími předměty. Dokonce mu pod nohy hodili dýmovnici.

Ve druhé půli pak duel přerušili domácí příznivci, kteří se domnívali, že sparťan Josef Hušbauer při obraném zákroku ve vlastním vápně zahrál rukou. Následně se na hrací plochu dostal jeden z fandů a pořadatelé ho museli nahánět. "Šlo o fanouška Sparty, který se infiltroval do sektoru Slavie," prohlásila tisková mluvčí Slavie Soňa Nouzáková.

Podle mluvčí pražské policie Andrey Zoulové policie do 23:00 zadržela v souvislosti s utkáním 15 lidí, většinou kvůli výtržnictví. Už před zápasem policie jednoho muže zadržela kvůli napadení policisty, během přesunu zhruba pěti stovek sparťanských fanoušků z Náměstí Míru do Edenu. Další skončili na policii kvůli ničení sedaček na stadionu či nebezpečnému házení dýmovnic.

Reklama