Hlavní obsah

Plzeň - Slovácko 1:1Plzeň pohrdla možností nasadit k trháku a po matném výkonu zachraňovala jen remízu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Došek 0 : 1
59. Rajtoral 1 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Až trestuhodně pohrdla Plzeň možností nasadit v lize k trháku a vzdálit se Spartě na rozdíl čtyř bodů. Se Slováckem totiž po matném výkonu jen remizovala, neboť na vedoucí gól Doška dokázala odpovědět jen vyrovnávací trefou Rajtorala. Nerozhodný výsledek pochopitelně nejvíc nahrál Jablonci, s nímž se Západočeši až dosud o první příčku dělili. Ten totiž hraje s Duklou až v pondělí.

Foto: Petr Eret, ČTK

Marek Hanousek z Plzně (vlevo) a Ladislav Volešák ze Slovácka.

Článek

Celý první poločas sice hrála Plzeň prakticky permanentně na půlce Slovácka, do šance se však nedostala. Natož aby gólmana Melichárka vážněji ohrozila... Problém pro ni představovala nejen dobře organizovaná defenzíva hostů, ale i volné tempo, které nasadila a jež pochopitelně nemohlo na soupeře myslícího jen na bránění a plnění obranných úkolů stačit.

Navíc i kombinace zmírala na spoustu nepřesností a ztracených míčů, akcím scházelo obvyklé zrychlení, stejně jako moment překvapení a důraz v šestnáctce, takže hosté bez problémů odolávali. Však také domácí kouč Pavel Vrba hned několikrát vystartoval z lavičky a servítky si nebral, neboť hra jeho týmu se mu nezamlouvala.

Pár minut před přestávkou se ho sice pokusil usmířit Horváth pokusem o dorážku a vzápětí po něm i Bakoš a Limberský palící z voleje těsně vedle tyče, ale protože gól nedali, bylo o přestávce v plzeňské kabině dusno.

Ani to ovšem domácí hráče k životu neprobralo, takže v matném výkonu pokračovali. Zákonitě byli ztrestáni... Libor Došek si naběhl za plzeňskou obranu na chytrou Daníčkovu přihrávku a tváří v tvář golmanovi Kozáčikovi nezaváhal.

Studená sprcha účinkovala, neboť už za čtyři minuty Rajtoral udělal kličku i Melichárkovi a vyrovnal. Pravda, vzápětí domácím zatrnulo, neboť od další pohromy je zachránila jen branková konstrukce, pak ale přece jen zvýšili tempo i důraz, přidali na přesnosti a vynutili si obvyklou převahu, z níž se narodilo hned několik závarů a nebezpečných situací před bránou Slovácka.

Jenže Rajtoral hlavičkoval z malého vápna přímo na Melichárka, Bakoš šest minut před koncem ve vyložené šanci bránu přestřelil a Hora v ještě větší trefil pouze Rajtorala, takže obětavě bránící hosté překvapivou remízu uhájili a bod si z Plzně odvezli.

Vikt. Plzeň - 1. FC Slovácko 1:1
Branky: 59. Rajtoral - 54. Došek. Rozhodčí: Jílek - Jiřík, Blažej. ŽK: Daníček. Diváci: 10 187. Poločas 0:0.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Horváth, Darida - Rajtoral, Hanousek, Malakjan (51. Hora) - Bakoš. Trenér: Vrba.
Slovácko: Melichárek - Kuncl, Trousil, Mezlík, Reinberk - Hlúpik (88.Kuzma), Daníček, Valenta, Volešák, Kerbr (73. Lukáš) - Došek. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: