Hlavní obsah

Na Pučka si posvítí komise rozhodčích

Výkon rozhodčího Lubomíra Pučka z pondělní dohrávky 12. kola nejvyšší fotbalové soutěže mezi Spartou a Mladou Boleslaví přezkoumá příští týden komise prvoligových rozhodčích. Na Pučkovu hlavu se po utkání snesla vlna kritiky ze strany hráčů z Letné, kteří podlehli ligovému nováčkovi 0:1. Výhrady vůči výkonu arbitra vznesl ale i šéf komise Jaroslav Melichar.

Článek

Melichar se v úterý nechtěl k výkonu nejzkušenějšího domácího rozhodčího oficiálně vyjadřovat. "Určitě to uděláme, ale až po detailním rozboru celé situace. Bez názoru svých kolegů bych nerad dělal předčasné závěry," uvedl funkcionář.

Přiznal ale, že mu na Pučkově rozhodování něco nesedělo. "Když mám mluvit za sebe, tak se mi nelíbila jedna věc: v zápase byly tři sporné momenty, a všechny vyřešil ve prospěch jedné strany. Můžeme se sice dohadovat, zda posoudil správně Homolovo vyloučení, ale také ptát, proč současně tak přísně neohodnotil Skálu," srovnal Melichar dva momenty z pondělního duelu.

První odezvy na výkon v ligové dohrávce se Puček dočká už tento týden: nebude totiž obsazen na zápasy víkendového 13. kola nejvyšší soutěže.

Dvojí metr

Pražané si po zápase stěžovali, že sudí neměl jednotný metr. Homolovo vyloučení v 68. minutě podle nich bylo nesprávné, před Rojkovým rozhodujícím gólem prý Puček písknutím přerušil hru a naposledy se podle nich dopustil chyby v nastaveném čase, kdy nenařídil penaltu za Skálovu ruku.

Na rozdíl od Melichara byl někdejší šéf komise rozhodčích Zdeněk Valeš s Pučkovým výkonem spokojen. V roli delegáta mu udělil známku sedm, což na desetibodové stupnici značí dobrý výkon.

Reklama

Související témata: