Hlavní obsah

Brabec: Debaty s Horníkem? Běžná konzultace

PRAHA

Se zavilou neochotou opustit fotbalové dění předstoupil v úterý před novináře Milan Brabec. Místopředseda svazu, pod jehož vedením došli arbitři v nejvyšší soutěži ke skandálu nebývalých rozměrů, to zase ustál. Ač byl vyzván, výkonný výbor neopustil. Necítí vinu. "Nedopustil jsem se ani náznaku korupčního jednání," tvrdil.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

"Buďto klasiku nějakou, což je, já nevím, třeba Beneš - anebo to třeba risknout. Já nevím, s Čuřínem nebo s někým takovým," nabízel však Brabec žižkovskému šéfovi Horníkovi na výběr sudí před jarním utkání v Ostravě. Alespoň tak to stojí v přepisu odposlechů, které zveřejnil deník Sport. "Běžná konzultace," reagoval Brabec.

Znělo to jako naivní mlžení. Nechtěl potvrdit, že záznam jeho rozhovoru s Horníkem je autentický. "Nejsem schopen si vše pamatovat," pokračoval s tím, že vedl spoustu telefonátů s lidmi z fotbalového prostředí. "Některé formulace se mi nezdají, musím to prostudovat, až pak se rozhodnu, co dál," pravil.

Zástupci ligy podrželi

Až na Kubíčka jej podle všeho podrželi zástupci výkonnostního fotbalu. Sparťanský Košťál a slávistický Leška ho zřejmě - stejně jako předseda svazu Obst - vyzvali k odstoupení. "Zástupci ligy ale jen shazují odpovědnost na mě, i oni jsou zodpovědní za to, co se v ní děje," bránil se ostře Brabec.

Ještě před rokem tvrdil, že zástupci klubů v žádném případě nezasahují do činnosti komise. "Týkalo se to ale hlavně sestupů a postupů rozhodčích, dříve takové tlaky byly," pravil včera.

V létě těžce nesl ztrátu vedoucího postavení v komisi rozhodčích, odstoupení z místopředsednické funkce odmítal. Stejně jako možnost zapletení do aféry.

Reklama