Hlavní obsah

Křetínský nás chtěl zlikvidovat přes sponzory, tvrdí majitel Plzně Paclík

Praha/Plzeň
Aktualizováno

Dva nejúspěšnější fotbalové kluby posledních let už oficiálně nebojují jenom na hřišti, ale i mimo něj. Na dnes již pověstnou kabelu s tajnými informacemi majitele Sparty Daniela Křetínského, kterou přinesl předsedovi FAČR Miroslavu Peltovi, reaguje vlastník západočeského celku tvrzením, že se Sparta snaží Viktorii zlikvidovat.

Foto: Milan Malíček, Právo

Majitel plzeňské Viktorie Tomáš Paclík

Článek

Tři týdny už se nad českým fotbalem vznáší mrak, ze kterého, pokud zaprší, může přijít takový liják, že se budou všichni divit. Následné záplavy mohou odplavit třeba i všechny výsledky posledních sezón. Alespoň tak by se dal vysvětlit výraz předsedy Fotbalové asociace Miroslava Pelty, když se vypotácel před novináře po setkání s Danielem Křetínským. V rukou třímal kabelu s tajnými informacemi. „Jsem zdrcen z toho, co se ke mně dostalo," prohlásil tehdy.

Tajné informace k překvapení všech tajnými skutečně zůstaly. K dispozici je dostala jen protikorupční policie, z fotbalového prostředí jejich obsah podle všeho znají jen Křetínský a Pelta.

V podezření jsou téměř všechny prvoligové kluby. O nastalé situaci se rozhodl promluvit majitel Plzně Tomáš Paclík. Právě po zápasu jeho Plzně se Spartou, který Západočeši vyhráli 1:0 díky odpískáné sporné penaltě, se Křetínský rozhodl jednat a zmíněnou schůzku s Peltou si vyjednat.

V rozhovoru pro Hospodářské noviny Paclík prohlásil, že se majitel letenského celku dlouhodobě snaží Plzeň zlikvidovat. Podle Paclíka tak činí nátlakovým jednáním s politiky, ministry či významnými lidmi z podnikání. „Vyvrcholilo to tím, že osobně kontaktoval naše sponzory, aby nám přestali dávat peníze, což by pro nás samozřejmě znamenalo ekonomickou likvidaci," prohlásil dokonce Paclík.

Šestačtyřicetiletý Paclík se domnívá, že Sparta po jeho klubu "jde" od té chvíle, co Viktoria v roce 2011 získala mistrovský titul a stala se tak, i díky následnému postupu do Ligy mistrů, pro Spartu rivalem číslo jedna.

Křetínský na nařčení reagoval slovy: "Vyjádření pana Paclíka se dlouhodobě natolik míjí s realitou, že je nepovažuji za rozumné jakkoli komentovat," citoval pro Sport.cz ředitel komunikace Ondřej Kasík Křetínského slova.

Reklama