Hlavní obsah

Dukla - Hradec 1:0Pospěch svým prvním gólem za Duklu zajistil týmu z Julisky druhé podzimní vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Pospěch 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Remízoví králové z Julisky se po čase zase radují ze zisku tří bodů. Fotbalisté pražské Dukly v úvodním utkání 10. kola Gambrinus ligy porazili Hradec Králové 1:0. Zatímco Dukla se teprve druhou podzimní výhrou posunula blíže středu tabulky, „votroci“ strádají. Hradec vyhrál pouze jeden z posledních patnácti zápasů a před víkendem zůstává jen dva body nad sestupovými příčkami.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Fotbalisté Dukly se radují z prvního gólu proti Hradci Králové.

Článek

Osm absencí, to byla na Hradec pořádná porce a kouč Plíšek těžko dával základní jedenáctku dohromady. Také jeho protějšek Kozel jednu zajímavou změnu v sestavě udělal. Pavla Haška, nešťastného hrdinu z pondělního duelu v Jablonci, nechal sedět jen na lavičce a do základu se místo něj poprvé vešel Španěl Romera.

Pražané se na domácím trávníku od začátku tlačili do útoku. Jejich snažení nejprve vyznívalo do ztracena, ovšem pouze do 22. minuty. Právě Romera vybojoval rohový kop, při jehož realizaci Berger použil nacvičený signál, našel Štetinu a Pospěch si po jeho střele dorážkou zblízka snadno připsal svoji první trefu v barvách Dukly.

Standardky měli domácí nebezpečné a dál z nich hrozili. Berger z dalšího rohu vybídl ke skórování tentokrát Borka, jeho hlavička však skončila vysoko nad.

Brzy po přestávce už zvedali dukláci ruce nad hlavu podruhé, jenže Podrazký po ideálním centru Vrzala branku těsně minul.

Dukla si pak začala koledovat a Dvořák mohl vyrovnat. Jako by byl Kozlův tým nepoučitelný. Na podzim už pětkrát nedotáhl k výhře zápas, v němž se ujal vedení. Přesto znovu hřešil na těsné jednobrankové vedení. Halilovičovu bombu Rada s námahou vytáhl na roh.

Tři body už si Dukla tentokrát vzít nenechala.

Dukla Praha - FC Hradec Králové 1:0 (1:0)
Branka: 22. Pospěch. Rozhodčí: Ardeleánu - Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Berger - Pávek. Diváci: 1293.
Dukla: Rada - Romera (88. Božič), Štetina, Vorel, Vrzal - Borek, Gedeon, Podrazký - Berger, Pospěch (79. Marek), Pázler (71. Svatonský). Trenér Kozel.
Hradec: Koubek - Holeš, Jánošík, Fukal, Poděbradský - Štěpán, Pávek (82. Zec), Harba, Zelený (61. Halilovič) - Dvořák, Voltr (46. Rezek). Trenér Plíšek.

Reklama

Související témata: