Hlavní obsah

Károlyi má záznamy rozhovorů

PRAHA

Předseda Disciplinární komise ČMFS Alexander Károlyi potvrdil, že disciplinárka má k dispozici všechny záznamy odposlechů, mezi nimiž nechybějí ani hovory svazového místopředsedy a bývalého předsedy komise rozhodčích Milana Brabce. Károlyiho výbor nicméně přednostně šetří případy osob, které byly obviněny policií.

Foto: archiv

Alexander Károlyi

Článek

"Od orgánů činných v trestním řízení máme k dispozici všechny záznamy odposlechů týkající se fotbalové korupce, podle nichž jsme také postupovali při projednávání jednotlivých případů a udělování trestů," uvedl v úterý Károlyi.

"Nechybějí mezi nimi ani záznamy rozhovorů Milana Brabce. Disciplinární komise však už několikrát avizovala, že se přednostně zabývá osobami obviněnými orgány činnými v trestním řízení. Jakmile tyto případy vyřeší, bude se zabývat i těmi, kteří obviněni nebyli," vysvětlil šéf disciplinárky.

V kauze 1. FC Synot je to například Jan Prášil. "Několik osob policie dále vyšetřuje, což se týká například rozhodčích Milana Šedivého, Evžena Amlera, Miroslava Liby a delegáta Ladislava Dofka. V pracovní neschopnosti je sudí Vladimír Pastyřík," pokračoval Károlyi.

Prošetří i neobviněné

Disciplinární komise se bude zabývat i těmi, kteří nebyli obviněni a nejsou ani vyšetřováni, protože se podle odposlechů nedopustili trestného činu. "Mohli však porušit fotbalové normy. To se týká i Milana Brabce," zdůraznil Károlyi.

Brabcovo odvolání z funkce není jednoduchou záležitostí. Odvolat nebo do nového funkčního období nezvolit ho může podle stanov ČMFS jen valná hromada. Buď řádná volební, anebo mimořádná, která by kvůli tomu byla svolána. Brabec ale může na funkci místopředsedy svazu sám rezignovat.

"Další variantou je trest od disciplinární komise, která mu může zakázat výkon jakékoliv funkce v rámci ČMFS, tedy i místopředsedy svazu, až na dobu čtyřiadvaceti měsíců," doplnil Károlyi.

Reklama