Hlavní obsah

Plzeň překvapivě padla v Příbrami. Ligu vede Jablonec, který díky Lafatovi otočil zápas

Praha
Aktualizováno

Plzeňská Viktoria překvapivě prohrála v 10. kole fotbalové Gambrinus ligy v Příbrami 0:1. Na čele tabulky se tak osamostatnil před druhou Olomoucí Jablonec, který díky dvěma trefám Davida Lafaty otočil zápas s Českými Budějovicemi na 2:1. Další zklamání zažil mistrovský Liberec, Slovan gólem v nastavení prohrál v Brně 1:2. Teplice se hned v prvním zápase pod novým koučem radují z výhry 3:1 nad Jihlavou.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Českobudějovický obránce Tomáš Řepka (vlevo) v souboji s jabloneckým útočníkem Davidem Lafatou.

Článek

Jablonec toužil s Českými Budějovicemi odčinit nepovedený zápas s Duklou, s níž se štěstím uhrál remízu.  Od začátku sice herně potvrzoval roli favorita, jenže od 11. minuty prohrával po hlavičce Jakuba Řezníčka. Jablonecký kanonýr David Lafata však záhy využil nedorozumění v obraně soupeře a rychle srovnal.

Reprezentační forvard nakonec byl i u rozhodujícího momentu zápasu, když tři minuty před koncem byl faulován a sám proměnil penaltu. Emoce kolem klíčového momentu neunesl hostující zadák Tomáš Řepka, který za stížnosti k rozhodčímu viděl červenou kartu.

Plzeň bez Horvátha nestačila na Příbram

Plzeňská Viktoria už potřetí za sebou v lize nevyhrála. Po nešťastné porážce s Atlétikem Madrid v Evropské lize podala bez zraněného kapitána Pavla Horvátha v Příbrami nepřesvědčivý výkon a po gólu Jiřího Mareše prohrála 0:1. Ze třetí příčky tak ztrácí Západočeši na vedoucí  Jablonec tři body.

Brno bez Švancary zlomilo Liberec v nastavení

Mistr z Liberce neprožívá nejvydařenější období. V Brně prohrál 1:2 a už pět zápasů nepoznal vítězství. Brno tak pokračuje v překvapivých výsledcích, slaví třetí domácí výhru v řadě, a to se přitom muselo obejít bez tahouna Petra Švancary.

Skóre zápasu na podmáčeném trávníku otevřel až po necelé hodině hry tvrdou střelou Pavel Zavadil. Čtvrt hodiny před koncem se se štěstím podařilo srovnat Bosančičovi, jehož střelu si brankář Radek Petr srazil do vlastní brány. Následně Lukáš Vácha fauloval unikajícího Přerovského, za což dostal červenou kartu. Faulovaný hráč nakonec v nastaveném čase vstřelil rozhodující gól.

Ščasný prožil vítěznou premiéru

Teplice hned v prvním zápase pod novým trenérem Zdeňkem Ščasným utnuly sérii osmi zápasů bez výhry a radují z vítězství nad Jihlavou 3:1, které je teprve jejich druhé v sezóně.  Zlomový moment zápasu přišel v 60. minutě, kdy se krásně trefil z přímého kopu Jarolím. Výhru v nastavení pojistil Jakub Podaný.

Fotbalová Gambrinus liga - 10. kolo
Pátek
Dukla - Hradec Králové 1:0
Slovácko - Slavia 3:0
Sobota
Mladá Boleslav - Olomouc 0:1
Neděle
Jablonec - Č. Budějovice 2:1on-line
Branky: 24. Lafata, 87. Lafata z pen. - 11. Řezníček
Brno - Liberec 2:1on-line
Branky: 57. Zavadil - 77. Bosančič, 90.+2. Přerovský
Teplice - Jihlava 3:1on-line
Branky:10. Vůch, 60. Jarolím, 90.+2. Podaný - 42. Tecl
Příbram - Plzeň 1:0on-line
Branka 18.Mareš
Pondělí
19.00Sparta - Ostravaon-line

Reklama