Hlavní obsah

Hubáček: Mizerným výkonem jsme Slovácku výhru usnadnili

Uherské Hradiště

Pětizápasová série fotbalistů Slavie v první lize bez inkasované branky dnes vzala rázně za své v Uherském Hradišti. Na debaklu 0:3 od Slovácka se podepsaly hrubé chyby obrany Pražanů, které citelně chyběl zraněný dirigent hry zadních řad Martin Latka.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Petr Reinberk ze Slovácka (vpravo) a Tomáš Mičola ze Slávie v předehrávce 10. kola Gambrinus ligy.

Článek

"Mizerným výkonem jsme Slovácku cestu za třemi body hodně usnadnili," litoval obránce Slavie David Hubáček. Hru podle něj opravdu ovlivnily dvě změny v sestavě těsně před zápasem. "Na poslední chvíli jsme ztratili tak kvalitního hráče, jakým je Latka. Potkalo nás to nejhorší, co se mohlo přihodit," uznal Hubáček.

"Musíme si to srovnat v hlavách"

Po vítězném derby se Spartou se podle něj stalo přesně to, co nikdo z hráčů Slavie nechtěl. Zaváhání předznamenalo už úterní vyřazení v poháru po prohře na penalty s druholigovým Ústím nad Labem.

"Musíme si to srovnat v hlavách. Podali jsme hodně špatný výkon v obraně. A bohužel jsme se neprosadili ani v útoku. V reprezentační pauze se musíme z porážek oklepat a pořádně potrénovat. Z vyřazení v poháru a z prohry na Slovácku není třeba dělat zase nějak velkou vědu, prostě nám dva zápasy nevyšly," řekl Hubáček.

Oba nezdary ale nepřisuzuje euforii po vítězství v derby nad Spartou. "Slovácko podalo výborný výkon. Má běhavý tým. Už jen nenakopávají balóny na Doška. Počínají si dobře i kombinačně. Pod trenérem Habancem se výrazně zvedli," zhodnotil Hubáček výkon soupeře.

Domácí podržel Melichárek

Domácí byli odměněni za kompaktní výkon. V rozhodujících chvílích pak podržel Slovácko brankář Dušan Melichárek, který vyřešil několik spletitých situací. "Vychytaná nula mě těší. Mnohem důležitější je však vítězství," podotkl Melichárek.

Neměl svoji roli snadnou. Při střetech s protihráči utrpěl bolestivé nakopnutí a další souboj odnesl naraženým svalem. "Ale nebylo to nic vážného. Alespoň ne natolik, abych střídal. Až zítra se zřejmě projeví otok. Ale teď mám v reprezentační přestávce prostor na doléčení," uvedl brankář Slovácka.

Jeho tým podruhé za sebou obral o body favorita. V minulém kole remizoval v Plzni. "Nikdo nečekal, že dovezeme bod z Plzně a takovým způsobem porazíme Slavii. Třígólový rozdíl je asi větší, než odpovídal projev obou týmů na hřišti. Na druhé straně jsme mohli v závěru vyhrát ještě vyšším rozdílem. Pochvalu zaslouží celý tým," řekl Melichárek.

Reklama

Související témata: