Hlavní obsah

Zklamaný Rada po debaklu Slavie: Odehráli jsme hodně špatný zápas

Čestmír FolkSport.czPrávo

Po euforii z vítězství v derby nad Spartou prožili slávističtí fotbalisté zlý týden. V úterý vypadli na penalty na hřišti druholigového Ústí nad Labem z domácího poháru a v pátek po pěti předchozích duelech bez porážky padli vysoko 0:3 na Slovácku.

Foto: www.slavia.cz

Trenér fotbalistů Slavie Petr Rada má po pátečním debaklu o čem přemýšlet.

Článek

„Odehráli jsme v Uherském Hradišti hodně špatné utkání. Není vlastně ani co hodnotit," tvrdil zklamaný kouč Slavie Petr Rada. „Inkasovali jsme úplně zbytečný gól hned zkraje zápasu a těsně před pauzou jsme doplatili na další nedůslednost před naším brankářem," zlobil se.

Nevymlouval se na to, že Pražané postrádali nemocného Petráka i stopera a lídra týmu Latku, jenž nestihl doléčit zraněný kotník z pohárového duelu. „Po rozcvičce mi oznámil, že to nepůjde. Dvě absence stabilních hráčů byly samozřejmě citelné, ale nemělo by to náš výkon až tolik ovlivnit. Bohužel jsme první dva góly inkasovali právě středem obrany," povšiml si Rada.

Mičola jen dokumentoval mizérii

Jeho tým mohl dostat ve druhé půli zpátky do zápasu Mičola, avšak vyloženou příležitost mu zmařil domácí brankář Pavlíček. „Mičola tím jen dokumentoval naši mizérii," povzdychl si Rada, jenž nesváděl nezdar ani na nabitý program posledních dní. „Původně jsme sice počítali, že v Hradišti nastoupíme až v sobotu, ale o pár hodin posunutý výkop dopředu nemohl mít na náš výkon zásadní vliv," tvrdil.

Notně zklamaný byl z vysoké porážky i obránce Slavie David Hubáček. „Po Spartě se nám přihodilo přesně to, co jsme nechtěli. Musíme si to srovnat v reprezentační přestávce v hlavách, ale na druhé straně by nebylo dobré dělat ze dvou nepovedených střetnutí nějakou velikou vědu. Takové věci se občas ve fotbale stanou. Určitě za to nemůže nějaká přehnaná euforie po derby. Co nejdřív se musíme z nezdarů oklepat," plánoval Hubáček.

Fotbalisté Slovácka si užijí reprezentační pauzu v mnohem lepším rozpoložení. Po nečekané remíze v Plzni si před svými fandy vyšlápli i na dalšího favorita. „Pro hradišťský klub je výhra nad Slavií tak vysokým rozdílem téměř historická událost," lebedil si trenér Svatopluk Habanec, po jehož příchodu se moravské mužstvo po nepovedeném vstupu do sezóny výrazně zvedlo. „Prožíváme krásné období," připustil.

Habanec si ovšem uvědomoval, že Pražané jeho celku cestu za třemi body notně ulehčili. „Bez Latky a Petráka to nebyla Slavia, na jakou jsme byli poslední dobou zvyklí. Svou roli asi sehrál i její náročný program v posledním období. A hrozně moc nám navíc pomohl rychlý vedoucí gól," vypočítal hlavní příčiny, proč Slovácko srazilo tak jasně přemožitele Sparty do kolen.

Reklama

Související témata: